Фолклорни песни и танци и класически канцонети ще съберат любопитни

...
Фолклорни песни и танци и класически канцонети ще съберат любопитни
Коментари Харесай

Коледа идва в Монтана днес

Фолклорни песни и танци и типичен канцонети ще съберат любопитни жители на Монтана през днешния ден. Концертът е част от тържеството за запалване светлините на коледната елха на площад „ Жеравица”. Точно в 17 часа ще грейнат 250 стъклени топчета и 2 500 цветни лампички.Тържеството на площада ще постави началото на коледно-новогодишните прояви в Монтана. Първата от тях е коледната изложба-базар на сдружението на художниците „ Тенец”. Откриването й е в 17.30 ч. през днешния ден.
В 19 часа в комплекс „ Житомир” кметът Златко Живков ще връчи почетната значка на община Монтана на три от най-бързо проспериращите компании. Поводът е 126 години от оповестяване на градския статут на Кутловица.
Премиера на Кукления спектакъл, концерти на ученици на Школата по изкуства, празничен коледен концерт на Мъжкия хор към читалище „ Разум” в черквата и доста фолклорни концерти ще има през декември. Коледният базар и пързалката ще радват всички, решили да се разходят в центъра. Традиционно на 6 декември – Никулден и 24 – Рождество, Общинският пазар и съдружие “Бабина душица” ще дадат обичайния курбан за здраве и благоденствие на града и хората. Финалът е в новогодишната нощ на площад „ Жеравица”, където обичайно ще се извие празнично Дунавско хоро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР