Фолклорна група от Кърнаре поднесе венец на паметника на Васил

...
Фолклорна група от Кърнаре поднесе венец на паметника на Васил
Коментари Харесай

В Босилеград наши певци се поклониха пред паметника на...

Фолклорна група от Кърнаре сервира венец на паметника на Васил Левски в Босилеград, Сърбия. Певиците на селото бяха там, с цел да се показват в Международния фолклорен фестивал „ Босилеградско Краище пее и танцува ".

Освен от присъединяване в надпяването и надиграването, кърнарци доста се вълнуват и от срещата с нашите сънародници от Босилеград. Тази среща чакаме с огромно неспокойствие и неспокойствие, показа пред „ Марица “ Катя Калинова от фолклорната група.

Участието на Кърнаре във фестивала „ Босилеградско краище “ бе контрактувано още на 17 май на Празника на розите в Карлово. Тогава специфични посетители на празника на маслодайното цвете и на Кърнаре бяха членове на дирекция „ Култура “ към община Босилеград.

Фолклорната група на Кърнаре потегли за Босилеград на 1 август сутринта към 8 часа от площада на селото с огромен възторг. Кърнарци носеха и венец, възложен от кмета на селото Боньо Бонев. Още същата вечер към 18.30 часа, макар напрегната стратегия на фестивала, групата отиде до паметника на Апостола и постави венеца.

Късно същата вечер беше първото присъединяване на певческата група от село Кърнаре и на танцовия състав „ Жар “от Ведраре във фестивала. Техните изяви, изпълнени с обич към националните песни и танци, подвигнаха накрак публиката. А надпреварата за най-добре танцуваща двойка беше извоювано от Станислав и Светлана от група „ Жар “ на Ведраре.

Трогателен беше краят на вечерята, дадена от кмета на Босилеград за всички участници. След връчването на грамотите и подаръците той запя с нашата група “Хубава си, моя горо ”. Кметът на Босилеград сподели, че е доста благополучен от тази среща, че изкуствено основаните в предишното граници към този момент не съществуват и хората от двете страни на браздата вървят дружно към Европейската общественост, описа от Босилеград за „ Марица “ Катя Калинова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР