Фолклорен ансамбъл “Тунджа“ се представи достойно на Националните празници на

...
Фолклорен ансамбъл “Тунджа“ се представи достойно на Националните празници на
Коментари Харесай

Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ защити достойно професионалния си статут

Фолклорен отбор “Тунджа “ се показа почтено на Националните празници на професионалното фолклорно изкуство, които се организират в Пазарджик, и са единственият народен конгрес за професионално музикално и танцово изкуство.

Тунджанският професионален фолклорен отбор се изяви на сцената на Драматично-куклен спектакъл " Константин Величков " - Пазарджик с концерт – спектакъла „ От извора “ и провокира бурните овации на пазарджишката аудитория.

Гости на тяхното показване бяха ръководителят на Общински съвет „ Тунджа “ Нели Славова и зам.-кметът на община „ Тунджа “ Димитър Димитров.

След траялия над 1 час концерт, основният живописен началник и хореограф на Ансамбъла Петър Димитров благодари на община „ Тунджа “ за поддръжката и че постоянно е с тях на този влиятелен професионален конгрес, благодари и на ръководителя на Ансамбъла за национални песни и танци Пазарджик Атанас Чолаков и на община Пазарджик за организацията. Той акцентира, че не благодари на медиите, тъй като ги няма да отразят събитието, и не благодари на Министерство на културата, че нямат представител, въпреки да поддържат финансово празниците.

На 6 септември Фолклорен отбор “Тунджа “ изнесе и празничния концерт в центъра на гр. Пазарджик, отдаден на Съединението.

В Осмото издание на Националните празници на професионалното фолклорно изкуство в гр. Пазарджик, което продължава до 10 септември, се изявяват 14 професионални ансамбъла с присъединяване на над 700 реализатори.

През тази година Фолклорен отбор „ Тунджа “ навършва 50 година професионална активност. В неговата 68-годишна история, той е притежател на най-престижните национални оценки и на голям брой награди от интернационалните състезания.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР