Фолклорен ансамбъл Родопа“ стартира серия от открити уроци в училищата

...
Фолклорен ансамбъл Родопа“ стартира серия от открити уроци в училищата
Коментари Харесай

Фолклорен ансамбъл „Родопа“ изнася открити уроци по фолклор в училищата в Смолян

Фолклорен отбор „ Родопа “ започва серия от открити уроци в учебните заведения в Смолян. Идеята е посредством танци и песни да се привлекат повече младежи към фолклора. Първата им среща беше с учениците от гимназията по стопанска система „ Карл Маркс “.

Учениците имаха опцията да се допрян до националните песни и танци, като вземат интензивно присъединяване в тях. Подрастващите разучаваха стъпки и пяха дружно с експертите.

„ Това е една от дейностите, които ансамбълът извършва през годините – да бъдем покрай младежите, фолклорът да бъде тяхна съпътстваща културна активност, и както виждате, това се трансформира в един превъзходен празник “, разяснява Адриян Петров, живописен началник на ФА „ Родопа “.

Директорът на гимназията, Мария Мечкарска, изрази своята наслада от визитата на ансамбъла.

„ Това е следващото приближаване до дълбините на родопския фолклор. Нашето учебно заведение е известно с това, че поставяме старания да съхраним тези обичаи. Тази година в учебното заведение действат два клуба – певческа група и танцова групировка „ Луди млади “ под управлението на господин Христо Кименов “, разяснява Мечкарска.

От ансамбъла дадоха обещание, че през новия креативен сезон ще посетят всички гимназии в Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР