Фолк звездата Кали изригна остро и болезнено към цялата попфолк

...
Фолк звездата Кали изригна остро и болезнено към цялата попфолк
Коментари Харесай

Кали нанесе тежък удар на колежките си

Фолк звездата Кали изригна остро и мъчително към цялата попфолк колегия с куп истини, с които сигурно ще жегне доста от сътрудниците си. Повод за думите й е освен гибелта на Денис Теофиков, само че и доста други елементи, които настоящите реализатори подминават като пътен знак.

Шоуто още ли е в теб?

"Аз също бях в графата, в която хората правеха нещата за пари, както всички в шоубизнеса, попфолка, киното... Ние сме един тип самобитни проститутки. Да, ние продаваме себе си, взимаме пари, с които да покриваме разноските си. Като споделям - продаваме себе си, нямам поради под формата на платена обич. Макар, че някои и това вършат. Продаваме душата си. Боли, когато го правиш поради месечните ти сметки за ток. Вече не ме боли, болеше ме, тъй като имаше време, в което аз продавах душата си и изкуството си точно на тази цена - да мога да оцелея, да отгледам трите си деца. И взех решение, че е извънредно време да върша музика, такава каквато музиката и сърцето ми ги усещат.

Изкуството е форма на образование


Попфолкът също е изкуство - музиката, думите, те минават през тебе. Съгласна съм, когато някои хора споделят, че попфолка е отговорен за метода по който се разви младото общество. Не съм седнала като съдник, тъй като аз съм подсъдима, аз съм част от тези, които опорочиха по някакъв метод младежите. Създадохме един модел за подражателство, за осанка, който докара след себе си да желаят всички огромен бюст, месести устни, чипи носове, да нямат бръчки, да имат дълги и прелестни изящни коси, да са скъпо облечени, да имат ей подобен маникюр... и да си мислят, че в действителност най-важно е по какъв начин изглеждаш. Това се случва в огромна част от въздействието при дамите. Не че при момчетата не се случи. България е цялостна с герои, цялостна е с гении, превъзходни, младежи, които разрешиха душевността им да закърнее и да обръщат главно внимание на вънщността си.

Вече няма предложение на пеене, даже и върху синбек


Попфолк изпълнителите се трансфораха в стендъп комеди актьори. Шоу да има! Младите хора към този момент не се интересуват толкоз от певческите благоприятни условия на един актьор от този род. Шоубизнесът в попфолка въобще не е подобен, какъвто би трябвало да бъде. Той е вулгарен. Няма никакво изкуство и никакво същинско изложение на изпълнителя в това, което се прави. Пошлото идва от метода по който представяме изкуството си. Аз съм на максимата че предлагането култивира търсенето. Тук е тъкмо противоположното. Той желае кючек, желае да се тресе - дай му кючек и всички бълват кючеци. И ти попадаш в един океан от кючеци и не можеш да изцплуваш, тъй като видиш ли това е, тъй като в случай че създадем нещо друго, ще изпаднем от надпреварата и няма да изкарваме парите, с които да си плащаме сметките или да си купуваме видимо скъпи облекла, с цел да имаме висок стандарт.

Всички сме отговорни за тези процеси, не са продуцентите, тъй като никой на мощ не може да те накара да направиш каквото и да било. Глупостта ни, празноглавието ни накара, лупостта ни ни накара. Да, признавам, че в тази музика множеството хора не имат този разсъдък, с който да защитат интереса си да вършат музика, такава каквато ги вълнува. Това е обвиняване и към мен самата, тъй като аз правех такава музика 20 години. Аз съм човек, който в следствие стартира да чете книги и да се образова. Не може в цялото си свободно време да слайдваш Инстаграм, Тик ток и Facebook, вместо да прелистваш книгата, която четеш.

За разликата сред нашата Галена и гръцката Паола Фока

Пускаш си Ютуб, пускаш си Паола Фока и виждаш една Галена. Нашата Галена е по-хубава от Паола Фока. Тя обаче има същото такова артистично държание, провокативна е, секси е... Обаче разликата сред двете е в това, че зад тила на гъркинята стои огромен бенд. Тази изпълнителка предлага жив артикул - музика, а ние предлагаме не плейбеци, а синбека, който към този момент е вулгарен за мен. Безкрайно почитам и оценявам Галена, както и Преслава, Джена, Цветелина Янева. Това са хора с благоприятни условия, които могат да сложат зад тила си живи музиканти. В България е цялостно с такива фрагменти, които седят и гладуват, карат таксита, с цел да оцеляват. А това са хора, приключили музикалните учебни заведения в Котел, Широка лъка, дори и Музикалната академия. Скъпи сътрудници, за какво не давате на тези музиканти да работят? Защо продължавате да работите с плейбеците и синбеците си, направете нещо против всички тези от поп музиката, които плюят, че чалгаджиите не пеят онлайн. Покажете по какъв начин се вършат нещата, тъй като по този начин го вършат гърците, сърбите, турците. Ние не го вършим, тъй като ни е доста по-лесно да ни предложат един хонорар от 5000 лева и да си го приберем целия в джоба. Искаме да бъдем самостоятелни играчи, а в това време се обезличаваме в еднаквостта, в метода по който представяме музиката си.

Кой е най-големият грях на попфолка?

Това, че не си дава сметка какво предизвикваме на потребителя. И всичкото това е за 5000, 10 000 или 1500 лв., в този диапазон. Толкова е жалко, а можем да вършим концерти, качествена музика. От концертите могат да се печели доста повече и да ти носи такава приятност на душата, както и на публиката, която слуша. Да, мъчно ще бъде, тъй като ние фолк изпълнителите започнахме да се трансформираме просто в музикален декор.

Смъртта на Денис като маркетинг

В България гибелта е доста готин маркетинг. Почват да те продават, тъй като си починал, почват да те харесват, тъй като си починал. Но не те почитат поради гения ти. Когато Тоше Проески умря, го докараха с държавния аероплан, смъкнаха ковчега му, затрупан с флага на Македония и цялата страна беше в печал. В България гибелта на Дени породи интензивност в обществените мрежи и доста хора натрупаха известност на негов тил и за сметка на фамилията му. Ниската ни просвета го направи, неналичието на състрадателност. Защото състрадателност и клюкарщина са две разнообразни неща.

Всички се пробваха да завоюват от гибелта на Денис. Да, и тези, които желаеха да имат доста лайкове в Тик Ток. Ако хората бяха съпричастни и състрадателни, нямаше да не престават да ровят по този вулгарен метод в миналите събития. Аз ще кажа, че всички сме отговорни за тази гибел на Денис Теофиков, преди да си отиде физически от този свят, тъй като в случай че ние бяхме същински консуматори на изкуство, нямаше да позволим той да не е в тренда както го споделят сега, да е номер 1, тъй като безусловно го заслужаваше.

Липсата на Денис с днешна дата може да е случай, може да е трагичен случай, непредумишлено ликвидиране, никога не бих споделила, че е самоубийство. За мен като безусловно обикновено мислещ човек, следейки и познавайки това момче от близко и родителите му, не мога да кажа, че този човек се е самоубил. А че върви следствие, тъй като следствие върви. Заради това Денис не беше опят от свещенник, което е непоносимо. На Централни Софийски гробища пристигнаха доста хора, на някои от тях им беше значимо да ги видят, да бъдат отразени по-късно в медиите. Попфолк светът по никакъв метод не отрази гибелта му отвън обществените мрежи. Много от околните до него хора, не видях да са спряли участията си за един месец или 40 дни. А той имаше доста близки другари в попфолка.

И като дадох образец с Тоше Проески, прибирам се и на погребението на Пантелис Пантелидис. Гръцкият артист беше изпратен от цяла Гърция и цяла Гърция беше в печал. На погребението на Денис имаше към 200 индивида, а аз чаках доста повече.

Материалът е направен по изявлението на Кали за "Събуди се " по Нова телевизия
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР