„Фокусирането върху оставката на Ангел Антонов ще ни отклони от

...
„Фокусирането върху оставката на Ангел Антонов ще ни отклони от
Коментари Харесай

Бойко Ноев: НСО е една беззаконна служба, президентът да направи ревизия

„ Фокусирането върху оставката на Ангел Антонов ще ни отклони от значимия диалог на това уродливо събитие наречено НСО. Това е една беззаконна работа, това е главният недостатък на НСО”, сподели Бойко Ноев в студиото на „ Тази сутрин”.

Вчера стана ясно, че шефът на Националната работа за защита Ангел Антонов е подал оставка и президентът и министерският съвет са я приели.

Ноев прикани президента Румен Радев да направи проверка на службата.

„ Президентът по някаква причина отхвърля отговорността си върху НСО. Каква е повода, можем единствено да гадаем. Той споделя, че не носи отговорност за НСО. Парламентът споделя, че също не носи отговорност, държавното управление – също. И получаваме една работа, която разполага с голям властови запас. Тази безконтролност е доста опасна”, безапелационен е Ноев.

Според него ненаситният вкус на политическата класа „ за привилегии и да бъде обгрижвана” води до злоупотреби в НСО.

„ Надявам се най-сетне президентът да встъпи в своите компетенции и да разпореди една проверка, само че тя не би трябвало да бъде какъв брой лв. има от единия в другия джоб, а да възвърне по какъв начин е възлагана защитата на едно или друго лице”, безапелационен е Ноев.

По думите на Ноев различен недостатък на службата е безконтролното харчене на пари. „ Бюджетът на НСО е 40 млн. лева и са 1200 души. Отрядът за битка с тероризма има 10 пъти по-малко бюджет, това съответствие е извънредно неправилно”, счита Ноев.

Той разяснява също, че службата би трябвало да прегледа и от морална позиция. По думите му в НСО работят доста огромни експерти, които обаче правят действия на портиери, водачи, сервитьори и камериерки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР