Фокусирането върху оставката на Ангел Антонов ще ни отклони от

...
Фокусирането върху оставката на Ангел Антонов ще ни отклони от
Коментари Харесай

Президентът да направи ревизия на НСО, призова Бойко Ноев

" Фокусирането върху оставката на Ангел Антонов ще ни отклони от значимия диалог на това уродливо събитие наречено НСО . Това е една беззаконна работа, това е главният недостатък на НСО ". Това съобщи някогашният ни дипломат в НАТО и някогашен длъжностен министър на защитата Бойко Ноев пред bTV.

Припомняме, шефът на Националната работа за защита Ангел Антонов подаде оставка във вторник вечерта. В сряда тя бе разисквана и призната на съвещание на Министерския съвет. На същото съвещание стана ясно, че А нтонов отпътува като общоприет консул в Санкт Петербург .

 Шефът на НСО подаде оставка Обновена
Шефът на НСО подаде оставка

Миналата седмица от президентската администрация отхвърлиха

Ноев прикани президента Румен Радев да направи проверка на НСО .

" Президентът по някаква причина отхвърля отговорността си върху НСО . Каква е повода, можем единствено да гадаем. Той споделя, че не носи отговорност за НСО . Парламентът споделя, че също не носи отговорност, държавното управление - също. И получаваме една работа, която разполага с голям властови запас. Тази безконтролност е доста рискова ", безапелационен е Ноев.

 Прокуратурата погна НСО
Прокуратурата погна НСО

Твърди се, че е поради разхищаване на средства

Според дипломата ненаситният вкус на политическата класа " за привилегии и да бъде обгрижвана " води до злоупотреби в НСО.

" Надявам се най-сетне президентът да встъпи в своите компетенции и да разпореди една проверка, само че тя не би трябвало да бъде какъв брой лв. има от единия в другия джоб, а да възвърне по какъв начин е възлагана защитата на едно или друго лице ", безапелационен е Ноев.

Според Ноев различен недостатък на службата е безконтролното харчене на пари . " Бюджетът на НСО е 40 млн. лева и са 1200 души . Отрядът за битка с тероризма има 10 пъти по-малко бюджет . Това съответствие е извънредно погрешно ", счита Ноев.

 Валентин Радев разпореди инспекция на антитерористите
Валентин Радев разпореди инспекция на антитерористите

Баретите от СОБТ се оплакват, че командирът им толерира доближените си

Той прикани да има и честен обзор в НСО . Там работят доста огромни експерти, които правят действия на портиери, водачи, сервитьори и камериерки, сподели Ноев.

" Когато системата е порочна, който и да поставите за шеф, той отново ще стане жертва на тези пороци . Това е неизбежно ", безапелационен е Ноев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР