Фокусът ни е актуализацията на бюджета да се случи до

...
Фокусът ни е актуализацията на бюджета да се случи до
Коментари Харесай

Кирил Петков: Има съгласие за актуализация на бюджета до 1 юли

Фокусът ни е актуализацията на бюджета да се случи до края на този месец, тъй че от 1 юли да имаме нов бюджет. Това е задачата, която всички ще гоним, съобщи министър-председателят Кирил Петков при започване на днешното съвещание на кабинета, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Петков посочи, че за актуализацията на бюджета съдружните сътрудници са постигнали единодушие по време на извършения във вторник вечер съвет.

Днес ще обсъдим идващите стъпки по Плана за възобновяване и резистентност, които изискват 22 ограничения до края на годината. Всяко едно от министерствата би трябвало да бъде осведомено и да имаме стройна стратегия, тъй че средствата, които чакаме от Европейския съюз да дойдат в точния момент с верните промени.

Добрата вест от през вчерашния ден, напомни Петков, дерогацията за съветския нефт до края на 2024 година през днешния ден би трябвало да се завърши в Брюксел.

Ние сме единствената страна, която има тази дерогация, макар че има пристанище. Това дава опция на нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се повишава цената на горивото, акцентира Петков.

Той заяви още, че през днешния ден, в оперативно съвещание, кабинетът ще има отчет от вицепремиера Калина Константинова, която ще даде точна информация по какъв начин се движи преместването на украинските жители. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР