Фокусът на турската държава за привличане на пациенти е към

...
Фокусът на турската държава за привличане на пациенти е към
Коментари Харесай

Турция е в Топ 10 на държавите, към които се стичат здравни туристи от цял свят

Фокусът на турската страна за привличане на пациенти е към 29 страни, измежду които и България
" Турция е една от 10-те страни, приемащи най-вече задгранични пациенти от цялостен ​​свят ", сподели членът на управителния съвет на Асоциацията на турските туристически организации (TURSAB) Елиф Урал, съобщи Анадолската организация за Българска телеграфна агенция.

" Начело на класацията за здравен туризъм са Мексико, Индия, Тайланд, Бразилия, Турция и Сингапур ", сподели Урал в изявление за Анадолската организация.

Тя съобщи, че здравният туризъм по света се развива в три посоки: медицински, термален и туризъм за възрастни хора с увреждания.

" Като директорски съвет на Асоциацията на турските туристически организации ние поставяме старания да работим дружно с профилираното президентство за естествен и авантюристичен туризъм, защото се стремим да доразвием нашата работа в границите на " Века на Турция ", сподели тя.

Урал загатна, че има бърз напредък в броя на лечебните заведения, медицинските центрове, лекарите, здравния личен състав и туристическите организации, като всички играят дейна роля в развиването на здравния туризъм, с помощта на туристическата инфраструктура на Турция.

Тя акцентира, че Асоциацията на турските туристически организации работи дейно за развиването на здравния туризъм в съдействие с всички публични институции и организации в региона, изключително с управлението на турската държавна компания за опазване на здравето USHAS.

Тя даде за образец двата широкообхватни семинара за здравен туризъм, проведени от асоциацията с специалисти, като сподели: " Миналата година организирахме осведомителни конференции за здравен туризъм в пет града, по-конкретно Истанбул, Анкара, Измир, Анталия и Газиантеп, със устрема да притеглим туристи с високи приходи в Турция в границите на нашия план " Век на туризма ".
Фокус към 29 страни за здравен туризъм
Урал съобщи, че турската държавна компания за опазване на здравето USHAS се е насочила към 29 страни за привличане на клиенти за здравен туризъм в Турция. Това са Англия, Германия, Босна, България, Сърбия, Косово, Румъния, Русия, Украйна, Азербайджан, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Туркменистан, Узбекистан, Афганистан, Пакистан, Ирак, Катар, Кувейт, Бахрейн, Алжир, Мароко, Джибути, Сомалия, Судан, Сенегал, Мавритания и Нигерия.

Тя акцентира, че приходите на Турция от здравен туризъм порастват устойчиво, като се изключи спада през 2020 година заради пандемията от ковид-19.

" През 2019 година приходите от здравен туризъм бяха 1,49 милиарда $, а през 2023 година доближиха 2,3 милиарда $ по данни на Турския статистически институт (Тюркстат). Въпреки това прелестно нарастване знаем, че към момента имаме да извървим дълъг път и като Асоциация на турските туристически организации ще продължим да поставяме старания да използваме капацитета на Турция ", сподели тя.

По думите й задграничните пациенти идват в Турция за медицински туризъм.

" Пациентите, идващи в Турция, получават лекуване най-вече от звена като гинекология, вътрешни заболявания, офталмология, здравна биохимия, обща хирургия, стоматология, ортопедия, травматология, инфекциозни болести и клонове на уши-нос-гърло, по данни от USHAS. Освен това, ние също привличаме огромен интерес в региона на естетиката и трансплантацията на коса, обаче нямаме данни за приходите от тези пациенти, защото те не са оповестени ", сподели тя.

" Чуждестранните пациенти обикалят града, в който са настанени, пазарят и пробват разнообразни ястия от нашата кухня, доколкото им разрешава лекуването. Дошлите за хармония и трансплантация на коса, както и тези, които идват за термален туризъм, медицински СПА и туризъм за възрастни и хора с увреждания употребяват главно места за настаняване. Можем да кажем, че това е сегмент, който притегля вниманието като цяло, тъй като има висока добавена стойност ", добави Урал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР