+++ Фокус върху разширяване на обхвата на системите за подпомагане на

...
+++ Фокус върху разширяване на обхвата на
системите за подпомагане на
Коментари Харесай

Вече за трети път BMW Group предлага over-the-air актуализация, този път за около 2 млн. BMW автомобила в целия свят

+++ Фокус върху разширение на обсега на системите за подкрепяне на лидера
+++ Чрез приложението My BMW App клиентите могат да актуализират софтуера на автомобила си две седмици по-рано

Функцията BMW Remote Software Upgrade осигурява всеобхватни усъвършенствания на важни автомобилни функционалности, конфигурира over-the-air нови цифрови артикули в автомобила и винаги поддържа софтуера на най-актуалното равнище. Вече за трети път BMW Group предлага over-the-air актуализация, този път за към 2 млн. BMW автомобила в целия свят.

До края на 2021 година по пътищата ще се движат над 2,5 млн. свързани коли BMW, от такива с стандартно задвижване, през Plug-in хибриди до напълно електрически, което е най-големият автомобилен парк на света с възможност за актуализация over-the-air.

С въвеждането на новата BMW Operating System 7 (Ver. 21- 07), на 10 октомври 2021 година стартира най-всеобхватната Remote Software Upgrade кампания на BMW Group. Кампанията започва в Германия и ще продължи и на другите пазари. Във фокуса й са сложени разширяване обхвата и подобренията в системите за подпомагане на лидера. Spotify като част от BMW Connected Music ще разшири опциите за развлечение в автомобила и ще може да предава и подкасти. Благодарение на M Sound Control водачите на BMW M3 и BMW M4 ще могат да се наслаждават на ново, неповторимо звуково изживяване при шофиране. Като тези функции обезпечава на клиентите по-висок комфорт и още повече наслада от шофирането.

Новост при тази акция е, че през първите две седмици изтеглянето на тази версия ще се предлага извънредно за потребителите на My BMW App. След това актуализацията ще е налична за всички клиенти като автоматизирано изтегляне директно в автомобила.

Чрез смарт телефона My BMW App свързва клиентите с техния автомобил и по този метод се превръща в образован интерфейс. Освен възможностите за инсталиране на новия Remote Software Upgrade в автомобила приложението позволява и комфортно обмисляне на пътуванията или на идващото сервизно обслужване. От ноември 2021 година My BMW App ще предлага и разширения на функционалността, да вземем за пример при електрическата подвижност и информациите за статуса на автомобила. С настоящото актуализация този път повече от 30 модела и 1,6 млн. автомобила на премиум производителя по целия свят ще получат директна оферта за актуализации на софтуера. Има и опция за подаване на текущата версия (Ver. 21-07) към близо 400 000 автомобила с по-стара версия на софтуера. Предпоставка за тези коли е съвместима с актуализацията версия на софтуера (Ver. 20-07), която може елементарно да бъде достигната посредством инсталиране на предишната версия.

Нови и разширени функционалности:

Предотвратяване на ненужни намеси в кормилното ръководство посредством подобряване на функционалността за поддържане на лентата при по-тесни пътища без централна маркировка, както и при калкулирано движение по завои.
Да виждате както вижда BMW. Това е възможно чрез новия Assisted View. Когато е активиран Active Cruise Control (ACC), BMW разпознава ситуацията на пътя към автомобила в трафика, даже и при мъгла. Тази функция означава по-висок комфорт и по-висока сигурност, към този момент и в Китай.
Всеобхватното следене на данните за задръствания посредством RTTI (Real Time Traffic Information) позволява на BMW Maps още по-прецизно планиране на маршрута и прогнозиране на часа на идване.
Чрез BMW Connected Music в автомобила към този момент могат да бъдат задействани и Spotify Podcast Playlists. Регистриране посредством Spotify App в автомобила и BMW Connected Music ще задейства тази функция автоматично.
Подобреното различаване на лидера на автомобила разрешава постоянно да бъде зареден верният профил на лидера – независимо къде се намира ключът на автомобила в интериора.
Чиста страст дава обещание BMW M Sound Control за BMW M3 и BMW M4. Както при пускане на мотора, така и при превключване на предавките или сред другите режими. За тези случаи са планувани благоприятни условия за индивидуализиране на звуците в интериора и едно неповторимо BMW M Sound изживяване.
Разширеното контролиране на силата на звука на Android смарт телефоните, които са свързани с автомобила посредством Bluetooth, осигурява усъвършенствано преживяване от звука при стрийминг на музика или Podcasts.
Подобрения на функционалността:

С този Remote Software Upgrade се обезпечават и технически благоприятни условия за обслужване. За клиентите това значи непосредствено подобряване на тези функционалности без чакане или посещаване в сервиза.

Remote Software Upgrade и неговата активация:

С BMW Operating System 7 и Remote Software Upgrade от 2018 година водачите на BMW имат опция елементарно и бързо да поддържат своя автомобил на най-ново софтуерно равнище. При това няма значение дали новият програмен продукт се изтегля чрез My BMW App или непосредствено over-the-air в автомобила. Новите функционалности се инсталират комфортно в автомобила. Данните за инсталацията се приготвят, след което дори и за инсталирането на всеобхватните актуализации рядко са нужни повече от 20 минути.

Автомобилите с BMW Operating System 7, които са произведени след юли 2021 година, към този момент са оборудвани с най-новата версия включително спомагателните функционалности. От настройките на автомобила на Remote Software Upgrade клиентите могат да видят статуса на софтуера и да потърсят налични актуализации.

Междувременно Remote Software Upgrade е разполагаем за над 30 модела на BMW, т.е. за съвсем целия автомобилен парк на BMW. Автомобилите, чиито програмен продукт е по-стар от версия 20-07, могат да конфигурират новата версия едва след като изтеглят и инсталират междинната версия. Винаги се предлага следващата допустима актуализация. Потребителят в никакъв случай не може да инсталира неподходяща версия.

Наличността на услугите и функционалностите е в зависимост от модела и оборудването на автомобила, както и от инсталираната версия на софтуера във всяка страна.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР