focus-news.netснимка: Община БургасПредставители на Българския национален съвет по туризъм заявиха,

...
focus-news.netснимка: Община БургасПредставители на Българския национален съвет по туризъм заявиха,
Коментари Харесай

РИА „Новости“: България обмисля субсидиране на чартърни полети от Русия

focus-news.net

фотография: Община Бургас

Представители на Българския народен съвет по туризъм обявиха, че съветските туроператори биха могли да получат поддръжка, сходна на ограниченията, подхванати от Турция, Тунис и други средиземноморски страни, съобщи Асоциацията на туроператорите (АТОР).

Представителят на Националния съвет Румен Драганов съобщи, че неговата организация, виждайки съществуващите компликации - спадането на туристическия поток от Русия към България, е подготвена да взе участие освен в съфинансирането на реклами за България, само че и във финансовата поддръжка на туроператорите, които изпращат чартърни полети до страната. Според Драганов такава мярка ще разреши на България сполучливо да се конкурира с други „ чартърни “ летни плажни дестинации, които субсидират директни полети от Русия.

Припомняме, че въпросът за субсидиране на чартърни полети до България беше издигнат от съветски туроператори и на скорошна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. След това министърът още веднъж акцентира, че държавните дотации за чартърни стратегии са невъзможни в България заради особеностите в законодателството на Европейски Съюз.

Частните начинания обаче не подлежат на такова контролиране, тъй че предлагането на Българския народен съвет по туризъм може да бъде осъществено отвън възбраната и в случай че се приложи, то дава опция да се поддържат чартъри от Русия. Въпреки това механизмът на самото финансиране и размерът му най-вероятно ще се образуват съгласно българското министерство на туризма, считат специалистите и съгласно предварителните оценки може да

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР