focus-news.netПътна полиция провежда акция Зима“, която се състои от три

...
focus-news.netПътна полиция провежда акция Зима“, която се състои от три
Коментари Харесай

Близо 1400 глоби и над 500 наказателни постановления за велосипедисти в първия етап от акция „Зима“

focus-news.net

" Пътна полиция " организира акция „ Зима “, която се състои от три акции. В момента в ход е първата, която подчертава върху засилен надзор над водачите на колела. Гл. контрольор Илия Георгиев от " Пътна полиция " обясни до каква степен е стигнала акцията. По думите му за миналите 10 месеца на актуалната година са наложени санкции с фиш на съвсем 1400 водачи на колела. Издадени са и повече от 500 наказателни постановления. Гл. инсп. Георгиев съобщи, че съгласно статистиката 21 водачи на колела са починали при пътнотранспортни катастрофи, а 327 са били ранени през тази година. Той напомни, че всички би трябвало да се преценяват с велосипедистите и да демонстрират приемливост на пътя.
Гл. инсп. Георгиев обърна изключително внимание на нужното съоръжение – фар, светлоотразители по спиците и в задната част на велосипеда. „ Използването на светлоотразителна жилетка е наложително в тъмната част от денонощието, както и при ръководство на велосипед отвън обитаемо място и при понижена видимост “, уточни още той и добави, че е значимо всички водачи на колела да знаят, че е належащо да се движат в колона един зад различен, а не един до различен. По думи на гл. контрольор Илия Георгиев при ръководство на велосипед, водачите не би трябвало да махат ръцете си от кормилото, не би трябвало да освобождават педалите и най-много е добре да се грижат за личната си сигурност. Той предложи потреблението на защитни каски, както и водачите на колела да са задоволително съсредоточени за протичащото се към тях. Гл. инсп. Георгиев разясни, че когато се установи нарушаване от страна на лидер на велосипед, се постанова санкция с фиш, която варира от 10 до 20 лева, според от съответното нарушаване.
Той добави, че идващият стадий от акция „ Зима “ ще подчертава на подготовката на транспортните средства за зимното време и обърна внимание на всички водачи за инспекция на гуми, светлини, чистачки и други По думи на гл. инсп. Георгиев ще се реализира надзор и върху пешеходците и от „ Пътна полиция “ ще се постараят всички участници в придвижването да бъдат готови да съблюдават разпоредбите. Той уточни, че вторият стадий на акцията стартира от 15 ноември и ще продължи до края на месеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР