Фобиите на британския военен министър Гавин Уилямсън са достойни за

...
Фобиите на британския военен министър Гавин Уилямсън са достойни за
Коментари Харесай

Москва: Фобиите на Лондон са достойни за „Монти Пайтън“

Фобиите на английския боен министър Гавин Уилямсън са почтени за „ Летящият цирк на Монти Пайтън “, съобщи представителят на съветското министерство на защитата ген.-майор Игор Конашенков, откакто в изявление за в. „ Дейли телеграф “ Уилямсън сподели, че Русия изследва английската инфраструктура, с цел да може да я разстрои и да провокира суматоха и безпорядък.

Според Конашенков това е опит за привличане на вниманието и печелене на политически точки , съобщи ТАСС.

„ В битката си за парични знаци за военния бюджет шефът на английското отбранително ведомство наподобява е изгубил визия за границите на рационалното . Фобиите на министъра, че Русия снима електроцентрали или учи на маршрутите на английските газопроводи са почтени за детски комикси или за сериала „ Летящият цирк на Монти Пайтън “, съобщи представителят.
Игор Конашенков
Според него всяка информация за местоположението на английските електроцентрали и тръбопроводи е тъкмо толкоз секретна, колкото и фотосите и местонахождението на Уестминстърското абатство или Биг Бен да вземем за пример.
Британският парламент и Биг Бен
Британският министър на защитата е чел прекалено много фантастика , с цел да твърди, че Русия се готви да унищожава инфраструктура на кралството, сподели и ръководителят на комитета за защита и сигурност в Съвета на федерация (горната камара на съветския парламент) Франц Клинцевич.

„ Пълни мечти. Казвайки сходно нещо, министър Уилямсън наподобява е бил под усещането на романа на Хърбърт Уелс „ Война на световете “ , който преди малко е прочел и който се разказва марсианско настъпление в Англия. Правилно настояват, че такива книги човек би трябвало да е прочел в детството си “, сподели Клинцевич.

В изявлението за „ Дейли телеграф “ Уилямсън твърди, че Русия е направила изследвания на мрежите за доставка на електричество, свързващи Англия и Европа . Това навеждало на мисълта, че Москва се опитвала да разбере по какъв начин може да провокира суматоха или да нападна страната, счита министърът. Той твърди, че Русия обмисляла по какъв начин може да аргументи допустимо най-голяма щета на Англия, разрушавайки нейната стопанска система, нейните инфраструктури, предизвиквайки хиляди и хиляди смърти и намирайки детайл, който да предизвика цялостен безпорядък в страната.

„ Защо те не престават да снимат или да следят електрическите централи? Защо те следят интеконекторите, които докарват ток в нашата страна? – попита Уилямсън. – Те следят тези пунктове, тъй като мислят, че това са способи, по които да нападат Англия “.

Лондон на няколко пъти към този момент разкритикува хипотетичната съветска интервенция. Премиерът Тереза Мей загатна през ноември за враждебни дейности от страна на Русия. Кийрън Мартин, шефът на Националния център за киберсигурност, пък сподели, че съветската интервенция се е изразила предходната година в офанзиви против английски медии, телекомуникациите и бранша на енергетиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР