Флорина Иванова бързо се нареди сред най-известните лица на Би

...
Флорина Иванова бързо се нареди сред най-известните лица на Би
Коментари Харесай

Флорина Иванова била актриса

Флорина Иванова бързо се подреди измежду най-известните лица на Би Ти Ви. Красивата водеща на спортните вести си проправя път в специалността с работа и необятна усмивка, само че напълно не дължи всичко на шанса, дочу HotArena. Флорина има стабилен опит зад тила си и въпреки към този момент да бележи триумфи в една от най-рейтинговите медии, не не помни сложното си начало.

Помни и дамата, която първа й подава ръка и й дава късмет в малкия екран. Нери Терзиева, именитата водеща на „ По света и у нас ”, продуцент и някогашен програмен шеф в Българска национална телевизия, гласувала доверие на Флорина, когато застава отпред на телевизия BIT. Тогава хубавицата таман е приключила Американския университет и единственият опит, който има е в университетското радио, както и репортажите, които е правила за някои курсове. Затова пък е смела, надарена, учи бързо и няма терзание от камерата, защото от дребна се занимавала с спектакъл и актьорско майсторство. Спортният си хъс пък евентуално дължи ненапълно на художествената гимнастика, която е другото й предопределение. Флорина даже е упражнявала с някои от „ златните девойки ” преди да избере реализация в друго професионално занятие.

„ Една от аргументите да се откажа от гимнастиката е, че си дадох сметка, че международен първенец не мога да стана . Много е мъчно. В една възраст можех реалистично да погледна на качествата и уменията си. Направих си преценка докога има смисъл да не преставам по този начин. В никакъв случай не си изгубих времето, тъй като това е заниманието, което ми е дало най-вече в този живот – като дисциплинираност, отговорност, работа в екип. Тези клишета ги ползвам в действителност и в живота. Оттам нататък би трябвало да се развиваш като персона. Избрах да изучавам по-сериозно. Спортът не ми даваше тази опция – по едно време даже бях на самостоятелно образование в гимназията.Реших да се откажа от гимнастиката и да поема по различен път ”, споделя Флорина.
Тя упражнявала художествена гимнастика в продължение на 10 години, като редом практикувала и скокове във вода. И общо-взето всекидневието прекосявало в залата и в басейна. В един миг трябвало да направи избор и предпочела гимнастика, поради Лили Игнатова, която била първият й треньор, „ наставник и прелестен човек ”, който възпитавала девойките, споделяла е журналистката на Би Ти Ви. Тя е изтъквала още, че любовта й към художествената гимнастика продължава и през днешния ден. Флорина с най-вече обича да отразява достиженията на „ златните девойки ” освен, тъй като обича спорта, а и тъй като се връща към положителното остаряло време. Днес сноубордът е огромната й уязвимост. А преди детската си фантазия да стане международна шампионка по художествена гимнастика, Флорина желала да е актриса, написа Уикенд.

„ Бях на 3 годинки, когато в Българска национална телевизия имаше конкурс за театрална школа . Аз – не, само че моите родители очевидно са имали голямо предпочитание. Приеха ме. Бях там до 5-6 клас. После, в университета, участвах в няколко постановки. Системата в Американския в Благоевград беше малко по-различна: учиш по специалността, само че би трябвало да взимаш и разнообразни курсове. Тоест, учила съм и математика, което бе най-голямата покруса за мен; физика, история. В четвърти курс получих убеденост и режисирах една пиеска. Беше ужасно неспокойствие и това са ми от най-хубавите преживявания ”, споделя Флорина.
Като дете тя нямала проблем с публиката или с камерата, точно поради заниманията си с спектакъл и актьорско майсторство. Била много отракано дете. Запознавала се с хората, говорела си с тях, никакво терзание. По-късно, в гимназията, станала малко по-срамежлива. Не обичала да е център на вниманието, само че не се тормози. А с изключение на на художествената гимнастика, Флорина отделяла много време на футбола и баскетбола.
„ Като бях дребна, в квартала ми имаше единствено момчета... Не си играехме с кукли. Всъщност нямах нито една кукла Барби, само че за сметка на това имах баскетболни и футболни топки. По баскетбола се възпламених в учебно заведение. Отново играех и с момчетата. На паркета си счупих крайници, тъй като желаех да догоня едно от тях и не видях стената – луда работа ”, спомня си спортната журналистка на Би Ти Ви.
Тя се дипломира в Американския университет в Благоевград в компетентност „ Журналистика и всеобщи връзки ” и „ Политика и Международни връзки ”. Флорина прекарва 3 години в радиото на университета – „ Аура ”, където води следобедното предаване на медията. След завършването си през 2015 година, хубавицата постъпва в рекламния отдел на известна българска верига магазини за спортни облекла. Напуска, тъй като осъзнава, че работата в офис сред 9 и 18 часа простоне е за нея.
„ Нуждаех се от динамичност и адреналин. За благополучие - малко по-късно същата година беше стартирала телевизия BIT. Тогавашният шеф Нери Терзиева реши да даде късмет на човек без безусловно никакъв опит в сходен вид медия. Да, бях правила репортажи за някои курсове, бях снимала и няколко документални филмчета още веднъж като част от образователните ми занимания, само че в никакъв случай не бях ходила „ на терен ” като същински публицист. Така че съм извънредно признателна на Нери, че ми подаде ръка в миг, в който малко биха наели преди малко дипломирал се човек. А и в последна сметка точно опитът, който натрупах там, ми оказа помощ доста да се причисля към екипа на водещата телевизия Би Ти Ви ”, споделя Флорина. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР