Флоралната вода е билков извлек, който се получава при дестилация

...
Флоралната вода е билков извлек, който се получава при дестилация
Коментари Харесай

Чудодейните свойства на флоралната вода

Флоралната вода е билков извлек , който се получава при филтрация на разнообразни растения. Нарича се още хидролат и е второстепенен артикул от производството на етерични масла, като в нея остават всички водоразтворими субстанции от растенията.

Видовете флоралните води са по отношение на растенията, които се употребяват за етерични масла – роза, лавандула, мента, портокалов цвят, лайка, култивиран чай, маточина и други Те имат идеално pH 5,6 с помощта на което поддържат здравословния баланс на кожата, хидратират, успокояват и се грижат за нея. Действието на флоралните води прилича това на етеричните масла, само че е доста по-слабо, по тази причина са подобаващи за деца, бременни, възрастни хора и хора с нетърпимост към масла.

Съставът им е 100% естествен и по тази причина са постоянно употребявани, както в козметиката – в лосиони, тоници и спрейове, по този начин и в готварството, като есенция при разнообразни сладкарски произведения.

Волзите от флоралните води се разграничават според от растението:
 Чудодейните свойства на флоралната вода  Чудодейните свойства на флоралната вода  Чудодейните свойства на флоралната вода  Чудодейните свойства на флоралната вода
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР