Флагманът X90 Pro разчита на умна батерия от 4870 милиампера

...
Флагманът X90 Pro разчита на умна батерия от 4870 милиампера
Коментари Харесай

Умни технологии променят парадигмата при смартфон батериите


Флагманът X90 Pro разчита на интелигентна батерия от 4870 милиампера с двуклетъчна технология, която благоприятства по-дългия ѝ живот (снимка: vivo)

Въпреки множеството усъвършенствания в смарт телефоните, новите устройства имат своята слабост: животът на батерията. Докато „ не толкоз умните ” телефони елементарно биха издържали сред четири дни и седмица, в днешно време е немислимо един смарт телефон да издържи повече от два дни без зарядно при умерено потребление.

Бързото консумиране на батерията е изцяло разбираемо, като се имат поради огромните и ярки екрани, мощните процесори и бързия интернет, които изискват огромно ползване на сила. Но дали тази парадигма предстои на смяна, тъй че потребителите да употребяват умерено устройствата си, без да се тормозят, че всеки миг ще им падне батерията?
още по темата
Китайският производител на смарт телефони vivo показа своята визия по тези въпроси, малко откакто стартира най-новия си флагман – X90 Pro, който вкарва редица умни технологии в елементарен за потребление пакет, заздравен със документ за безвредно зареждане от TÜV Rheinland.

Според изследване на Делойт за потребителските трендове, след цената на устройството, те се интересуват най-вече от живота на батерията. Екипът на vivo в Австрия е направил лично пазарно изследване, в което 61% от интервюираните признават, че страдат от номофобия, т.е. изпитват тревога, когато батерията на телефона им падне под 10%, а 87,4% ясно декларират, че биха предпочели производителите на смарт телефони да обръщат по-голямо внимание на живота на батерията и скоростта на зареждане.

Ето за какво R&D отделът на vivo натъртва на дългия живот на батерията при създаване на X90 Pro. Новият смарт телефон разчита на интелигентна батерия от 4870 милиампера с двуклетъчна технология , която благоприятства по-дългия ѝ живот, защото доста понижава напрежението спрямо едноклетъчните модули. Въпреки че батерията е с огромен потенциал, X90 Pro резервира елегантната форма, с която потребителите са привикнали, с помощта на непрекъснатото миниатюризиране на другите съставни елементи на смарт телефона.

С предоставеното 120W кабелно зарядно X90 Pro може да доближи 50% потенциал на батерията за почти 8 минути. А потребителите, които желаят да заредят устройството си до 100%, би трябвало да изчакат по-малко от 25 минути. За в допълнение улеснение X90 Pro може да бъде подложен на станция vivo 50W Vertical Wireless FlashCharge, която зарежда изцяло смарт телефона за към 50 минути.

Подобни достижения са вероятни освен поради дизайна на батерията и технологията за зареждане, само че и посредством непрекъснато рационализиране и усъвършенствания по повод охлаждането на смарт телефона. Новият флагман на vivo употребява система за изстудяване с парна камера с повърхнина от 4002 кв.мм . Тя е с една трета по-голяма от тази на предшественика му, което разрешава по-добър надзор на температурата, даже по време на бързо зареждане.

X90 Pro употребява система за изстудяване с парна камера с повърхнина от 4002 кв.мм
(снимка: vivo)

Загряването на смарт телефона по време на интензивни игри, когато чипсетът работи с по-голямо натоварване, се овладява по-лесно, с помощта на позлатената подрамка, която понижава външната температура на устройството с към 2 градуса по Целзий.

Безопасността при използването на смарт телефон устройства също е приоритет за vivo. Както всеки различен флагман на марката до момента, X90 Pro е минал през редица строги проби, с цел да получи документ от TÜV Rheinland след осъществяването на 24 авансово заложени условия за сигурност . Мониторингът на батерията, веригите за зареждане, отбраната от прекалено напрежение, отбраната на портовете, кабелът и адаптерите за зареждане са подложени на непоколебим надзор, с цел да се подсигурява, че смарт телефонът е безвреден за потребление от потребителите.

Освен че дава повече от висок потенциал и бързо време за зареждане, X90 Pro е устойчив. Резултатите на vivo демонстрират, че батерията на X90 Pro може да претърпи 1460 цялостни цикъла на зареждане , като в същото време резервира 80% от общия си потенциал.

Като една от дребното компании, които към момента дават адаптери за зареждане в комплекта за продажба на дребно, си коства да отбележим, че адаптерът от 120W в комплекта на X90 Pro е повсеместен и разполага с разнообразни изходи за зареждане, тъй че може да се употребява за преносими компютри, таблети, телефони и слушалки.

Не на последно място, vivo X90 Pro е устройство, което е ориентирано и към феновете фотографи. То съчетава технологията за бързо зареждане с USB 3.2, стандарт за улеснение при трансфер на данни, който разрешава бързото прекачване на огромни фотоси и видеоклипове от смарт телефона към преносим компютър или компютър.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР