Nordstrom затваря магазин в Сан Франциско с мрачна нотка сред голи манекени, празни витрини

...
Флагманът на Nordstrom в Сан Франциско, който от десетилетия заемаше
Коментари Харесай

Флагманът на Nordstrom в Сан Франциско, който от десетилетия заемаше важни недвижими имоти в търговския център San Francisco Center на Market Street, затвори врати в неделя.

Последните дни на магазина от висок клас, известен с обувките и обслужването си; ABC7 при скорошно посещение засне изображения на празни витрини и купища голи манекени и интервюира служител - чиито износени черни маратонки бяха единствената част от него в кадъра, за да защити самоличността му - говорейки мрачно за престъпността в някога оживения град за пазаруване област.

През последните часове на магазина в неделя следобед моделът изглежда се счупи. Служител, отговарящ на телефона, каза, че са твърде заети с клиенти, за да разговарят.

Прочетете повече: Има ли масово изселване на дребно в Сан Франциско? Някои казват, че Юниън Скуеър „бие силно“

Затварянето на магазина предизвика още един кръг от спорове за бъдещето на центъра на Сан Франциско. Откакто пандемията изпрати хиляди технически работници у дома, като някои никога не се върнаха, пешеходният трафик в района рязко намаля. Магазините са затворени масово. В града е бил 6% през първото тримесечие на 2023 г., най-високият в града от 2006 г. насам, според данни от Cushman & Wakefield, фирма за услуги за търговски недвижими имоти.

В обявяването на затварянето на Nordstrom тази пролет Джейми Нордстрьом, главен магазинен директор на компанията, каза, че „динамиката на пазара в центъра на Сан Франциско се промени драстично през последните няколко години, оказвайки влияние върху трафика на клиенти към нашите магазини и способността ни да работим успешно.“

Но критиците на политическите лидери на Сан Франциско скочиха срещу затварянето като още един резултат от прогресивното демократично ръководство на града.

Между другото, централата на X е само на няколко пресечки западно от вече затворения Nordstrom и че планира да остане. Въпреки това той се поразрови в града, когато направи съобщението.

„Градът е в спирала на гибел, като една компания след друга напуска или напуска“, каза той. "Ние няма. … Сан Франциско, красив Сан Франциско, въпреки че другите те изоставят, ние винаги ще бъдем твои приятели.“

Прочетете повече: Илон Мъск блокира Джеймс Уудс на X, след като актьорът критикува хода му да прекрати блокирането

Въпреки че кметът на Сан Франциско, Лондон Брийд, често общува с Мъск през последните месеци, тя изрази подобно мнение.

След като Nordstrom обяви закриването си през май, Брийд проведе пресконференция в Юниън Square, за да обяви финансиране за съживяване на някои улици в района.

По-рано този месец тя обяви също, че градът проучва идеята за превръщането на затруднения мол, който Nordstrom изоставя, във футболен стадион.

„Знаем, че трябва да се борим с проблемите около престъпността и обществената безопасност, достъпността и транспорта“, каза Брийд пред San Francisco Chronicle. „Но аз съм оптимист за бъдещето, защото това, което виждаме в Сан Франциско, е нещо като нищо друго преди. Имаме възможността да бъдем каквото искаме.“

Регистрирайте се за Essential California, вашият ежедневен справочник за новини, гледки и живот в Голдън Стейт.

Тази история първоначално се появи в Los Angeles Times.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР