flagman.bgАко човекът се усъмни в истинността на казаното от измамниците

...
flagman.bgАко човекът се усъмни в истинността на казаното от измамниците
Коментари Харесай

Внимание: Ало мошениците се активираха в изборния ден

flagman.bg

Ако индивидът се усъмни в истинността на казаното от измамниците следват закани и закани за живота на жертвата

През днешния ден криминалистите в област Пазарджик регистрират голям брой опити за телефонни измами. От сутринта досега са получени 4 сигнала за опити да бъдат излъгани пенсионери в региона на Велинград и Ракитово, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.    

В един от случаите се употребява се класическата скица позната на проверяващите. Обажда се чужд /обикновено мъж/ на стационарен телефон и се показва за служител на реда. Той изяснява на пенсионера, че разполага със лист, който сякаш и телефонните измамници имали, а в този лист попадал адреса и телефона на възрастния човек насреща. В хода на диалога мнимият служител на реда обаче изяснява, че ще подхващат ограничения и телефонните измамници ще бъдат хванати.  

За задачата обаче било належащо да се даде на полицията каквато парична сума или полезности има възрастният човек. Те щели да се употребяват са " примамка " на измамниците, а след залавянето на нарушителите ще им бъде възобновена назад.  

Ако индивидът се усъмни в истинността на казаното от измамниците следват закани и закани за живота на жертвата или на членовете на неговото семейство.  

При други три от случаите се вкарва в приложимост добре познатата скица за потърпевш непосредствен или родственик, на който е нужна животоспасяваща интервенция в болница. За задачата обаче било належащо да се заплати немалка сума за интервенцията. Следващ позвънявания от привиден лекар или шеф на болница.  

Апелираме към жителите да не се доверяват на позвънявания на непознати без значение за какви се показват. Да не дават пари, скъпи предмети и движимости за потребностите на който и да било. Ако има сходни позвънявания, дано се свържат със свои близки, родственици или съседи. Ако това е невероятно дано се обадят на телефон 112, приканват от Министерство на вътрешните работи.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР