Физическото закриване на централите на ТЕЦ Марица 1 и Марица

...
Физическото закриване на централите на ТЕЦ Марица 1 и Марица
Коментари Харесай

Петкова: Ако искат закриване на Марица 1 и Марица 3 е страшно

Физическото закриване на централите на Топлоелектрическа централа " Марица 1 " и " Марица 3 " няма по какъв начин да се случи. Това съобщи енергийния министър Теменужка Петкова пред публицисти по време на конференцията " Стратегия на рафиниращата промишленост до 2050 година: преход за течни горива и благоприятни условия за бранша " на Българската петролна и газова асоциацията. Това заяви кореспондент на Actualno.com.
Знаете, че беше готова методология от нашите стопански и правни консултанти, тази методология е съгласувана с Европейска комисия по повод изчисляването на невъзстановяемите разноски. Предоставена е на двете американски централи, чакаме те да се срещнат с тази методология, да създадат своите разбори и уповавам се след един подобен развой ще се върви към пускане на договаряния, съобщи Петкова във връзка настояванията на синдикатите за преустановяване на договорите с американските централи.
Потребността от течни горива непрестанно нараства, само че в това време те са източник на излъчвания на парникови газове, това значи, че би трябвало да се търсят сътоветните подхои, да се внедряват подобен вид подходи, които да са екологосъобразни и енергоефективни, с цел да може да се подсигурява устойчивостта на тази промишленост. Сигурна съм, че в границите на днешната конференция ще бъдат чути всички гледни точки, добави енергийният министър.
На въпрос заслужено ли е настояването на газовата асоциация за закриване на бензиностанции, Петкова отговори, че закопроектът е необятно обсъждан и крайната дума имат сътрудниците й от българския парламент.
По мотив вчерашното съвещание на изключителната комисия за ЧЕЗ, министър Петкова коменира: " Вчера имаше съвещание, там бяха и синдикатите, евентуалните кандидат-купувачи и българският регулатор в лицето на господин Иван Иванов. Това, което чухме всички бяха въпросите, котио народните представители сложиха за договорката. За нея е нужно финансиране, в случай че те го обезпечат - ще се върви към завършване на договорката. Чуха се гласове от страна на продавача на активите на ЧЕЗ, че те обмислят и вид за договаряния със втория в класирането. Това е напълно в пълномощията на чешката страна.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР