Физическата интимност укрепва връзката между двама души и увеличава близостта,

...
Физическата интимност укрепва връзката между двама души и увеличава близостта,
Коментари Харесай

Защо трябва да правите повече секс с партньора си?

Физическата фамилиарност укрепва връзката сред двама души и усилва близостта, любовта и привързаността посред им. Неслучайно половият живот е една от основите на всяка връзка. Какви тъкмо са изгодите от секса за любовните връзки сред двама души?

Колко значим е сексът в една връзка? Различните хора ще дадат друг отговор, само че като цяло сексът е главен съставен елемент за всяка сполучлива връзка. Какви са изгодите от правенето на секс? Заради всички тях, а и поради самото наслаждение, си коства да инвестирате в половия живот със своя сътрудник:
Сексът понижава напрежението
Едно от преимуществата на секса е, че понижава напрежението и психическото неразположение. Други форми на физическа интензивност като прегръдка и държане за ръце също като правенето на секс спомагат за отделянето на хормона на щастието – окситоцин. Редовният сексуален живот облекчава възприятието на стрес и депресията. Това от своя страна понижава опцията за пораждане на проблеми с колегата.
Подпомага доверието
Доверието сред двама души е извънредно значимо, а правенето на обич го ускорява. Освобождаването на оскитоцин в мозъка подкрепя построяването на доверие във връзката.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР