Фитнес залата е помещение, което се посещава от десетки хора

...
Фитнес залата е помещение, което се посещава от десетки хора
Коментари Харесай

Хигиенните навици, които всички трябва да имаме във фитнеса

Фитнес залата е помещение, което се посещава от десетки хора всеки ден. Поради тази причина е доста елементарно разнообразни микроби и бактерии да се популяризират сред посетителите. Някои хора имат по-слаба хигиена от други и не помнят за някои правила, които е значимо да съблюдаваме тук-там за общо прилагане.

Днес сме ви подготвили лист с потребни хигиенични правила, които всички хора наложително би трябвало да съблюдават при посещаване на фитнес:
Използвайте хавлии или кърпи, с цел да избършете потта от машините и оборудванията след приложимост.Носете облекла и обувки, които са предопределени за подготовка в залата. Подходящите обувки за фитнес би трябвало да имат добра опора на краката и да бъдат комфортни за носене.Носете със себе си дезинфектант за ръце и го използвайте преди и след подготовка.Ако имате пострадвания или порязвания, покрийте ги със специфични превръзки или пластири, с цел да предотвратите контакт с други повърхности.  Избягвайте да докосвате лицето си по време на подготовка, с цел да предотвратите разпространяването на заболявания.Перете облеклата си след всяка подготовка и ги оставяйте да се изсушават на добре проветриво място.Ако се чувствате заболели или отпаднали, останете у дома и не ходете на подготовка, до момента в който не се чувствате по-добре.Избягвайте да се допирате до други трениращи, с цел да предотвратите разпространяването на заболявания. Ако би трябвало да споделяте машина или съоръжение, почистете го преди и след приложимост.Ако е допустимо, избягвайте да упражнявате в пикови часове, когато фитнес залата е по-натоварена. Така ще намалите риска от контакт с други хора.Избягвайте да пиете от общи чешми или бутилки за вода. Вземете със себе си лично шише или закупете от фитнес залата.Избягвайте да употребявате общи хавлии или кърпи за лицето и тялото. Вземете със себе си лични такива.
Също по този начин, следвайте всички инструкции на фитнеса за хигиена. Ако имате въпроси или подозрения по отношение на чистотата в залата, консултирайте се с личния състав.

Липсата на добра хигиена във фитнеса може да докара до редица опасности за здравето на посетителите. Някои от тях включват:
Инфекции на кожата : Ако се споделят хавлии, кърпи, сапуни или други предмети за персонална хигиена, може да се провокират инфекции на кожата като дерматит, гъбички или бактериални инфекции. Инфекции на дихателните пътища: Ако въздушните условия в залата не са положителни, може да се придвижват вируси и бактерии, които да провокират инфекции на дихателните пътища като простуда, грип или пневмония. Храносмилателни проблеми: Ако фитнесът не е задоволително чист, може да се придвижват бактерии, които да провокират стомашни проблеми като диария, повръщане или гастроентерологични болести. Стрес и тревога: Ако се чувствате неловко в залата, заради неприятна хигиена, може да се появят стрес и тревога, които да повлияят на физическата ви интензивност. Нарушаване на имунната система: Постоянният контакт с бактерии и вируси във фитнеса може да наруши имунната система на посетителите, което да докара до по-често боледуване и мъчно възобновяване.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР