Фишинг кампании съществуват ежедневно, заяви експертът по киберсигурност Борислав Сестримски

...
Фишинг кампании съществуват ежедневно, заяви експертът по киберсигурност Борислав Сестримски
Коментари Харесай

Фишинг кампаниите зачестяват заради коронавируса

Фишинг акции съществуват всекидневно, съобщи специалистът по киберсигурност Борислав Сестримски в студиото на " Денят стартира ". Те обаче стават по-остри, когато има притеглен интерес - в тази ситуация COVID-19, ваксини или естествено злополучие, с цел да може да притегли вниманието на хората и да ги направи подготвени да бъдат съучастници в така наречен фишинг, разяснява Сестримски.

Сигурността е това да избираш сред комфорт и сигурност. Колкото повече се движиш в зоната на комфорта си, ти си толкоз по-несигурен. Всички ограничения, които сега физически се взимат, с цел да се опазят хората от Коронавирус епидемията, ние от дълго време ги постановяваме в компютърния свят, сподели още специалистът.

Когато приказваме за далечен достъп, електронно образование, работа от у дома, би трябвало да имаме поради следното: има към този момент платформи, които разрешават работа в " облак ". Не е належащо да смъкваме информацията на нашия компютър, с цел да работим с нея. Обикновено файловете придвижват вирусите, както хората придвижват вирусите. Може да смъкваме всичко, което е разрешено да смъкваме от достоверни източници, предложи Борислав Сестримски.

По думите му хакерите постоянно са крачка напред, тъй като добре познават технологиите. И постоянно търсят тази част на технологията, която ще им разреши да имат преимущество.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР