First Republic Bank и американските регулатори се опитват да намерят

...
First Republic Bank и американските регулатори се опитват да намерят
Коментари Харесай

First Republic и американските регулатори търсят изход за стабилизиране на банката

First Republic Bank и американските регулатори се пробват да намерят решение, което да разреши на банката да стабилизира бизнеса си, написа Financial Times. Според източници на вестника, банката обмисля опция както за цялостна, по този начин и за частична продажба на бизнеса.

В понеделник First Republic разгласява доклада си за първото тримесечие, отчитайки внезапно приключване на потребителски средства на фона на мартенската рецесия в бранша. Банковите депозити към 31 март бяха 104,5 милиарда $, което е спад от 41% по отношение на края на декември предходната година. Банката означи, че депозитите са се нормализирали през април. В същото време оттова споделят, че обмислят " стратегически разновидности " за стабилизиране. Сред главните обсъждани разновидности са интервенция на някои от огромните банки, които преди този момент са я спасявали, както и прекосяването й към контрола на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), като в същото време дава гаранции за връщане на парите на всички инвеститори. Такъв беше казусът с Silicon Valley Bank, споделят източници на FT.

Банката би приветствала „ в случай че държавното управление събере съответстващите страни за разработване на решение “. Източници на Bloomberg споделят, че First Republic обмисля да продаде сред 50 и 100 милиарда $ активи, в това число дълготрайни ипотеки и облигации, с цел да излезе от рецесията. Представители на Белия дом, Федералния запас и Министерството на финансите на Съединени американски щати поддържат връзка с First Republic, настояват източници на FT. В същото време съгласно тях държавното управление не чака разгръщане на рецесията в банковия бранш заради актуалната обстановка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР