First Republic Bank е конфискувана и е договорена сделка за

...
First Republic Bank е конфискувана и е договорена сделка за
Коментари Харесай

JPMorgan придобива акциите на фалиралата First Republic Bank

First Republic Bank е иззета и е контрактувана договорка за продажбата ѝ на JPMorgan, оповестява Reuters, цитирайки публично известие на американските регулатори. Това е третата огромна американска банка, която на практика банкрутира за два месеца .

Миналата седмица акциите ѝ се сринаха с над 75%, откакто стана ясно, че през март клиентите ѝ са изтеглили депозити за $100 милиарда .

Банковият колос ще придобие $173 милиарда заеми и към $30 милиарда скъпи бумаги на First Republic Bank, в това число $92 милиарда депозити, излиза наяве от изказването на JPMorgan.
 JPMorgan получи торби с камъни, вместо поръчан никел за 1,3 милиона $
JPMorgan получи торби с камъни, вместо поръчан никел за 1,3 милиона $

Случаят беше разгласен от Лондонската борса за метали предходната седмица

Акциите на First Republic Bank се сринаха с 36% по време на предпазарната търговия на 1 май

Те изгубиха 97% от цената си тази година. Акциите на JP Morgan нарастнаха с 2.6%, до момента в който фючърсите на S&P 500 се търгуваха без смяна.

JPMorgan беше един от няколкото заинтригувани купувачи, в това число PNC Financial Services Group и Citizens Financial Group Inc, които подадоха дефинитивни предложения на 30 април по време на търг, извършен от регулаторните органи на Съединени американски щати, съгласно източници, представени от Reuters.

Калифорнийският отдел за финансова отбрана и нововъведения разгласи, че е поел First Republic, а Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) ще работи като негов правоприемник.

FDIC пресметна, че разноските на Фонда за гарантиране на депозитите ще бъдат към $13 милиарда. Крайната цена ще бъде избрана, когато FDIC приключи синдика.

Спасяването идва по-малко от два месеца, откакто Silicon Valley Bank и Signature Bank се банкрутираха на фона на приключването на депозити от кредиторите в Съединени американски щати

Това принуди Федералния запас (Фед) да се намеси със незабавни ограничения за стабилизиране на пазарите. Тези провали пристигнаха, откакто фокусираният върху криптовалутата Silvergate беше непринудено премахнат.

JPMorgan разгласи, че чака да реализира еднократна облага след облагане с налози от почти $2.6 милиарда след договорката, която не отразява почти $2 милиарда разноски за преструктуриране след облагане , евентуално през идващите 18 месеца.

Американското министерство на финансите изрази задоволство от решаването на рецесията с First Republic Bank  и увери, че банковата система на Америка остава постоянна.

" Тежко болна " или " смъртно ранена ": First Republic Bank в Съединени американски щати се бори за оцеляването си

Тя има 3 разновидността пред себе си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР