Фирмите спестяват до 1278 лв. годишно на служител от данъци

...
Фирмите спестяват до 1278 лв. годишно на служител от данъци
Коментари Харесай

Ето как работодателите спестяват близо 1300 лева годишно от всеки служител?

Фирмите икономисват до 1278 лева годишно на чиновник от налози и осигуровки с електронни ваучери за храна.

Електронните ваучери за храна са популярна социална облага. Те се дават на чиновниците от техните работодатели. В тази публикация ще разгледаме аргументите, заради които този тип обществени придобивки са освободени от налози до избран предел.

Едно от основните им преимущества е, че съгласно българското законодателство сумите, предоставени под формата на ваучери за храна, са освободени от налози и осигуровки до избран предел. Може да давате до 200 лв. месечно на чиновник в цифрови ваучери за храна. Всичко над тази сума предстои на облагане с налози и осигуровки. Тази обществена облага е част от обществената политика на страната, написа businessnovinite. Тя дава опция на работодателите да усилят покупателната дарба на чиновниците и да поборят цялостното им богатство.

Електронните ваучери за храна оферират редица административни и финансови облекчения. Първо, те отстраняват потребността от обработка на хартиени документи, което икономисва време и запаси на HR отделите. Второ, освобождението от налози и осигуровки понижава общите разноски за работодателите, което ги прави стопански преференциални. Работодателите икономисват до 1 278 лева годишно на чиновник, посредством този инструмент. Ако имате 100 чиновници, това са до 127 800 лева годишно! Счетоводно, тези ваучери се разказват като разход. Тези облекчения разрешават на работодателите да влагат повече в бизнеса и чиновниците си, като в същото време дават значими обществени придобивки.

Електронните ваучери за храна са ефикасен инструмент за възстановяване удовлетвореността на чиновниците и стимулиране на обществените придобивки. Законодателното освобождение от налози и осигуровки до избран предел прави тези ваучери привлекателни – както за работодателите, по този начин и за чиновниците. С даването на електронни ваучери работодателите могат да усилят мотивацията на своя личен състав, като в същото време усъвършенстват административните си процеси и разноски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР