Фирмите на обвинените за злоупотреба с еврофондове са свързани с

...
Фирмите на обвинените за злоупотреба с еврофондове са свързани с
Коментари Харесай

Прокуратурата счита, че Миню Стайков е действал незаконно и с еврофондове

Фирмите на упрекнатите за корист с еврофондове са свързани с бизнес империята " Карнобат ". Това сподели на брифинг заместител основният прокурор Иван Гешев по отношение на вчерашната акция с претършуване на парцели на притежателя на " Винпром Карнобат " Миню Стайков, съобщи Агенция " Фокус ".
" Фирмите, които са кандидатствали по двете стратегии - касаещи развиване на селските региони (ПРСР) и преработка на лозята , официално не са били свързани с действителните притежатели. Но всичките притежатели на тези търговски сдружения са родственици, чиновници, деца на чиновници, свързани с бизнес империята " Карнобат ", по този начин да я назовем. Реалните пълномощници – т.е. хора, които могат да правят действителни дейности, са родственици на притежателите на тази бизнес империя или доближени лица ", изясни Гешев.
Ръководителят на Специализираната прокуратура посочи, че наблюдаващите прокурори ще преценяват какви ограничения за неотклонение ще бъдат взети във връзка с осемте обвинени. " В огромната си част това са лицата, които са притежатели на комерсиалните сдружения, кандидатствали по тези планове ", съобщи той и уточни, че става дума за кандидатстване в интервала 2015 – 2018 година
Гешев посочи, че 5 души са в ареста за 72 часа, а се проверяват общо 8 души . " Шестият е Миню Стайков. Другите двама сега са отвън страната. Доколкото ми е известно, едното лице е дама, която има избрани полицейски проблеми и се намира в Турция. Другият се намира в страна от Европейски Съюз. Ще предприемем всички вероятни процедури да бъдат призовани. Както виждате, прибираме обвинени от целия свят, имаме цялостно подпомагане от нашите европейски сътрудници. Нямам подозрение, че това щеше да се случи и с Цветан Василев, в случай че се намираше в страна от Европейски Съюз ", съобщи той.
Гешев уточни, че обект на тези каузи са и чиновниците в Държавна фирма " Земеделие ", взели участие в тези процедури. " Дали са съдействали, дали е имало " чадър " е обект на инспекция и при положение на събиране на доказателства, ще бъдат привлечени съответните длъжностни лица от Държавна фирма " Земеделие ", сподели още зам. основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР