Фирмите, които ще излязат на свободния пазар на електрическа енергия

...
Фирмите, които ще излязат на свободния пазар на електрическа енергия
Коментари Харесай

„Гранд Енерджи Дистрибюшън“ със съвети към потребителите, които ще излязат на свободния пазар на електрическа енергия

Фирмите, които ще излязат на свободния пазар на електрическа сила от 1 октомври, към този момент подписаха контракт с определените от тях компании – снабдители на електрическа сила.

Всички консуматори, които са подписали контракт с определената компания до 10 септември, от началото на октомври към този момент няма да бъдат на контролирания пазар и ще могат да се възползват от преимуществата на свободния пазар, а точно ще заплащат потребената от тях електрическа сила по свободно контрактувани цени.

Резултатите, след извършено от един от търговците на електрическа сила „ Гранд Енерджи Дистрибюшън “ ЕООД пазарно изследване, сочат че по-голямата част от стопанските консуматори на електрическа сила и през месец октомври ще останат към сегашния си снабдител.

„ След нашето изследване стигнахме до извода, че на този стадий стопанските консуматори всеобщо не са избрали нов снабдител електрическа сила. Причините са доста. Някои от тях към момента се усещат неподготвени да вземат решение и смятат, че измененията са въведени прекомерно бързо.

Голяма част регистрират като сериозен проблем, че не е извършена задоволителна разяснителна акция от страна на страната. Някои споделят, че изпитват съмнение към завършването на целия развой. “, заключи данните Павлин Павлов. Г-н Павлов е на служба управител Клиенти в „ Гранд Енерджи Дистрибюшън “.

Г-н Павлов посочи, че от сектора чакат скоро да бъде подготвен калкулатор, който ще дава алтернатива за непосредствено съпоставяне на офертите на всички компании, което без подозрение ще улесни клиентите в избора им. Платформата се създава от Комисията за енергийно и водно контролиране и се чака да проработи при започване на идната година.

„ На компаниите бе даден период от 9 месеца, в който да съберат информация за предлаганите варианти на пазара и да създадат своя избор. Ние от „ Гранд Енерджи Дистрибюшън “ сме разполагаем да им помогнем и да им дадем уточнения. “ – сподели господин Павлов.

От „ Гранд Енерджи Дистрибюшън “ демонстрират ангажираност към информирането на всички икономически консуматори. Те организират дейна разяснителна акция, която да улесни компаниите и да ги ориентира в стадиите на процеса по прекосяване от контролиран към свободен пазар. От компанията показват на клиентите 3 съществени правила, които ги поучават да следват при избора на снабдител:

„ 1. Етап на изследване – проведете задълбочено изследване и разбор на опита, репутацията и финансовата непоклатимост на фирмите, чиито предложения разглеждате.

2. Етап на офериране – колкото повече данни за Вашето ползване и стремежи предоставите на компанията, от която изисквате оферта, толкоз по-сигурни можете да бъдете, че ще получите оферта, която в най-пълна степен дава отговор на Вашите упования.

3. Етап на сключване на контракт – четете деликатно контракта, най-добре помолете Ваш приближен правист да го прочете. Обърнете внимание на периода на контракта, предлаганите артикули, спомагателните отстъпки, клаузите за преустановяване на контракта и заложените неустойки. “, поучават от „ Гранд Енерджи Дистрибюшън “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР