Фирмите, използващи товарни кораби, за да транспортират продукцията си, ще

...
Фирмите, използващи товарни кораби, за да транспортират продукцията си, ще
Коментари Харесай

Контейнерните превози по света поевтиняват

Фирмите, употребяващи товарни кораби, с цел да транспортират продукцията си, ще продължат да се радват на доста по-ниски цени за транспорт, въпреки тази наклонност да не подхожда на фирмите за морски превоз.

Това сочат най-новите оценки на Института за международна стопанска система в Кил (IfW Kiel), съобщи ДПА.

През последните две години фирмите за транспорт на контейнери реализираха големи облаги, установяват специалистите на немския институт.

Според тях обаче цените за морски товари са намалели под междинните стойности, регистрирани преди пандемията от КОВИД-19. Това важи с особена мощ за американските пристанища, в които цената на резервоар е спаднала от над 8000 $ до малко над 1000 $ в границите на година.

Тенденцията върви ръка за ръка с нормализирането на международния превоз на артикули по море, който беше доста нарушен по време на пандемията.

Тъй като корабите и контейнерите, които те транспортират, постоянно не са били на вярното място в точното време, цените за навло (предоставено право на наемане на транспортен съд или потребление на част от него за транспорт на товари – бел. р.) се повишаваха до предходната година. Струпванията на кораби, следени по време на пандемията, обаче към този момент ги няма, откриват от икономическия институт.

Според специалистите " едвам към 7 % от всички артикули, превозени по света, сега са блокирани - пренебрежимо ниска цифра в исторически проект ". В пика си по време на пандемията този дял доближаваше към 14 %. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР