Фирмата за бързи кредити Кредисимо изпрати позиция до медиите по

...
Фирмата за бързи кредити Кредисимо изпрати позиция до медиите по
Коментари Харесай

Кредисимо: Нямаме общо с HelpKarma. Ако там има виновни, да бъдат наказани |

Фирмата за бързи заеми " Кредисимо " изпрати позиция до медиите във връзка свързването ѝ с разследването на bTV за дарителската платформа HelpKarma. Репортажът на Мария Цънцарова разкри, че милиони левове от дарения стоят в сметка на фондацията и се употребяват с неразбираеми цели, нейни чиновници вземат тлъсти заплати, а на един даже бил даден фирмен заем за покупка на апартамент.

От " Кредисимо " разясняват, че нямат собственост в платформата, а в нея са създали едно само подаяние от 5000 лв. за акцията " България против Коронавирус ". Коментарът им е във връзка информацията, че измежду създателите на " Кредисимо " е притежателят на HelpKarma Константин Кръстев. Той към момента е акционер в кредиторската компания. сподели и друго връзки сред компанията и фондацията.

Публикуваме цялата позиция на " Кредисимо ":

Позиция на Кресидимо ЕАД 19 ноември, 2020 година

Кредисимо ЕАД изрично се разграничава от helpkarma.bg, както от дейностите, по този начин и от каквато и да е форма на взаимоотношение, работа или конфликтни ползи, свързани с платформата.

Kредисимо ЕАД няма благосъстоятелност в платформата, не поддържа контакти с нея и нейни представители и за цялата си история е направила едно подаяние посредством нея, в размер на 5000 лева, по акция, на която спонтанно реагираха хиляди донори – „ България против Коронавирус ”.

Изнесената информация по бТВ, отнасяща се за еднократното подаяние към Helpkarma, не може да бъде схващана и интерпретирана като удостоверение в интерес на погрешната теза за взаимоотношение сред двете компании. Компанията ни взе участие в идеята дружно с над 1000 други корпоративни и частни донори и свързването на този факт с какъвто и да е различен предумисъл е безконтролно, манипулативно, уронва името ни и нанася унищожителен и непотребен удар върху дарителството в България.

В посока от платформата за дарения към Кредисимо ЕАД е налично единствено едно закриване на заем на стойност от 550 евро. Всички останали внушения и спекулации за връзка сред активността на Кредисимо ЕАД и платформата, които имат за цел съзнателно или не да свържат Кредисимо ЕАД с този скандал, са изцяло безпочвени и погрешни. Тази информация елементарно може да бъде тествана и доказана от банковата история на компанията при поискване от заинтригуваните медии.

През всички години на своето битие, Кредисимо ЕАД доказахме посредством своите дейности, корпоративна просвета и спазвани етични правила, че сме обществено виновна компания, която постоянно е на първа линия като донор при потребност и незабавно реагира на значими обществени събития с адекватни действия.

Ние от Кредисимо ЕАД също по този начин съществено се противопоставяме против безотговорното уронване на престижа на корпоративното дарителство, което е залегнало във философията на нашата и още стотици компании в България, и сега има риск да бъде дискредитирано.

До през вчерашния ден Кредисимо ЕАД беше в позицията на всеки един елементарен жител, който подкрепя благотворителни дела. И ние, както всеки донор на платформата, не сме подозирали, че е допустимо да има злоупотреби и непозволени дейности с даренията от страна на платформата. Ако има такива, то те следва първо да бъдат потвърдени и отговорните лица да понесат всички законови последици за действията си от виновните за това институции.

Ние от Кредисимо ЕАД пожелаваме виновните медии и публицисти да разобличават хората, които злоупотребяват с публичното доверие по един толкоз значим въпрос, само че също по този начин настояваме това да не става за сметка на истината и нашата безупречна известност, както и почтените и коректни дългогодишни връзки с нашите клиенти. При всеки опит за очерняне и дискредитиране на тези отношения, ние изрично ще предприемем съответните реципрочни ограничения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР