Фирмата „Парсек груп” досега не е взела нито лев от

...
Фирмата „Парсек груп” досега не е взела нито лев от
Коментари Харесай

Строителят на „Даме Груев”: Не съм взел още лев от Общината, можем да я завършим до края на годината

Фирмата „ Парсек груп” до момента не е взела нито лев от Община Пловдив за строителството на улица „ Даме Груев”, съобщи притежателят на компанията Бончо Бонев. Той се свърза с TrafficNews след публикацията " Между празниците: 1 екскаватор, 1 валяк и двама служащи на ул. " Даме Груев ", с цел да изрази своето мнение.

По думите му на първия стадий от бул. „ Македония” до „ Охрид” работата е подготвена на 50%.

„ Демонтирани са павета, изработен е ров с дълбочина 1 м. по цялото трасе, след това е направена битова и дъждовна канализация, улични оттоци, захранващ тръбопровод, водопроводни и канализационни отклонения, канализационни шахти и цялата кабелна мрежа за слаботокови и силнотокови съоръжения. Остават тротоарни настилки, асфалт и стълбове за улично осветление”, споделя Бонев, като съобщи, че всичко до момента е направено без да се получават пари – траншовете по контракта ще бъдат получени на 10 май.

„ Нашата компания не е получила към момента нито стотинка по този контракт и казвате, че след 10 май ще получим пари и това е единствено опрощение, че не работим. А запитвам: дали бензиностанциите ще ни дадат горива, а ние да ги платим след 10-ти, дали служащите ни можеха от декември да 10 май да чакат за заплати”, съобщи предприемачът.

Той сподели, че в случай че реконструкцията се трансферира за следващата година ще е поради политически ползи, тъй като с 50% бюджет за тази година не се допуска да се свърши 100% от обекта. За тази година има 3,7 млн. лв., само че Община Пловдив съобщи, че в случай че дейностите вървят, ще се обезпечат и другите средства при актуализацията на бюджета.

Относно жалбите, които пускат от компанията, Бонев съобщи, че до момента са пуснали 5 тъжби – 4 през „ Парсек груп” и една през „ Тес Кънстръкшън груп”.

„ Не знам какво е незаконното и аморалното или неправилното да се апелира в Комисия за защита на конкуренцията? Първите две сме ги спечелили, а другите две Колежа и Майчина грижа ме помолиха в първия случай почитателите, а във втория случай учителките от ДГ да си отдръпва жалбата. По отношение на бул. „ Хаджи Димитър” също " ТЕС Кънстракшън Груп " е отдръпнало жалбата си”, сподели Бонев и продължи:

„ Рядко вземаме поръчки... Да, рядко е! Но за нас не пускат по три пъти дадена поръчка: образец за сътрудника Драгиев пускат едни паважи за 3,7 млн. лева към този момент трети път. „ Модър-Царевец” го пускаха три пъти, до момента в който си направи офертата. Когато взе участие „ Алтрам” нормално отстраняват всички участници. Е, при нас не е по този начин...”.

За единствения план, който компанията е направила в Пловдив – ремонта на ДГ „ Перуника” Бончо Бонев сподели, че не е платена нито лев наказателна клауза за просрочено време.

„ Знаете ли, че имахме контракт за тази детска градина и в него не беше включен покрива? И знаете ли, че калинките на Иван Тотев не знаеха какво да вършат и с помощта на настоящето управление на Общината беше приключена тази градина”, съобщи Бонев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР