Фирмата Артекс е продала апартаменти на ниски цени не само

...
Фирмата Артекс е продала апартаменти на ниски цени не само
Коментари Харесай

Цецка Цачева и Вежди Рашидов също купили евтини жилища, двамата коментираха сделките

Фирмата " Артекс " е продала жилища на ниски цени освен на Цветан Цветанов, само че и на Цецка Цачева и Вежди Рашидов, демонстрира информация в Имотния указател. Сделките са подписани през лятото на 2018 година

Цецка Цачева е придобила 198 кв. м. за 670 евро на кв.м., дружно със сестра си. Фирма, обвързвана с Вежди Рашидов, е платила малко повече - 856 евро на кв.м. за 116 кв.м. в същата постройка и е придобила още един апартамент в нова постройка на ул. " Тинтява ".

Вчера " Свободна Европа " заяви, че шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е придобил от компанията " Артекс " първокласен апартамент с частен " ВИП асансьор " и обособен гараж за две коли на цена неведнъж по-ниска от пазарната. Днес изданието изнесе детайлности, че това е станало със заменка на два жилището на Цветанов. които същия ден - 12 юни 2018 година, са били препродадени от " Артекс " на някогашния IT експерт на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Месец и половина по-късно Цецка Цачева и нейната сестра Ирина получават от същата компания апартамент от 198,7 кв.м. и гараж 20 кв. м. на ул. " Юрий Гагарин " 20 единствено за 285 740 лева, което прави 670 евро на кв.м. Министърът на правораздаването владее 3/4 идеални елементи от парцела, а нейната сестра 1/4. Според имотни брокери цената е много по-ниска от пазарната.

Самата Цачева направи коментар по случая. Ето какво съобщи тя пред bTV:

Нотариалният акт е добит в недодялан градеж, т.е. преди акт 16, и не е вярна цената, която излиза в общественото простанство. Имам подписан прелиминарен контракт, така наречен " на зелено ", сумите са превеждани по банков път. Единствената отстъпка, която получих от компанията, беше да ме изчакат да продам персоналното си жилище в Плевен. Разполагам с всичките документи. Обясних, че в годишната декларация в детайли ще се види какви парцели владея, по какъв начин съм ги придобила. Цената е четирицифрена. Обектът към момента е неспособен за живеене, към момента никой не живее в този апартамент. Дружеството не е обвързвано с работата ми преди, с работата ми в този момент, не ми е известно да е взело участие в публични поръчки, тъй че няма никакъв конфликт на ползи. По прелиминарен контракт имам една част изплатена, друга още би трябвало да погасявам. Нямам персонален асансьор, има подобен на етажа. Не съм знаела, че господин Цветанов има жилище там. Просто пребивавам в този квартал, видях изкопа и се поинтересувах коя е компанията. Това са чисто търговски връзки сред сдружение и клиент. Брокер не съм употребила. Естествено, че съм разговаряла със притежателите на компанията. Всичко е ясно, нотариалният акт е явен в имотния указател. Имотът в Плевен съумях да го продам предходната година, сподели министърът на правораздаването. Категорично цената не е 4 пъти по-ниска от пазарната стойност на парцела.

Фирмата " Рашидов Пропъртис ", обвързвана с Вежди Рашидов, е купила единствено ден преди Цецка Цачева, на 26 юли 2018, апартамент от 112,2 кв. м. в същата постройка за 187 432 лева или 856 евро на кв.м.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР