Фирма за надуваем замък е обвинена за нарушаване на разпоредбите

...
Фирма за надуваем замък е обвинена за нарушаване на разпоредбите
Коментари Харесай

Трагедия в надуваемия замък: Фирма е обвинена след убийството на шест деца

Фирма за надуваем палат е упрекната за нарушение на наредбите за здраве и сигурност в Австралия, съвсем две години след гибелта на шест деца при акцидент.

Децата паднаха от към 10 м (33 фута), откакто мощни ветрове отвяха замъка към небето на учебен панаир.

Прокурорите настояват, че Таз-Зорб е „ изложил децата на риск от гибел или съществено пострадване “.

Родителите на починалите деца приветстваха обвиняванията.

Шестте тасманийски деца, убити през злополуката - Адисън Стюарт, Зейн Мелър, Джей Шийхан, Джалайла Джейн-Мари Джоунс, Питър Дод и Чейс Харисън - бяха на възраст сред 11 и 12 години.

Още трима деца бяха съществено ранени.

„ Това беше ужасна покруса, която лиши живота на нашите красиви деца “, гласи взаимно изказване от името на Зейн, Питър, Адисън и фамилиите на Джалайла, представен от ABC News.

Всички деца бяха на панаира на началното учебно заведение Hillcrest, когато се случи случаят в последния ден от периода преди празниците през декември 2021 година

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > По това време полицията сподели, че към 40 деца, както и техните учители и други възрастни, са били на учебния панаир.

В записка на погребението на Chace родителите му споделиха, че сърцата им са разрушени, " нашият свят се е трансформирал вечно ".

Австралия скърби за децата, убити в надуваемия палат

Регулаторът по здравословни и безвредни условия на труд в Тасмания Робин Пиърс сподели, че е прекарала последната година на среща със фамилии на деца, които са починали или са били ранени на 16 декември 2021 година

В петък районният регулатор на сигурността на работното място сподели, че шефът на прокуратурата (DPP) е имал подаде тъжба до магистратския съд в Девънпорт.

Цитиран от ABC News, Робин Пиърс сподели: „ DPP повдигна обвиняване против Taz-Zorb, оператора на скачащия палат, с закононарушение от категория 2 според Закона за здравословни и безвредни условия на труд от 2012 година "

Обвинението носи глоба до 1,5 милиона австралийски $ (£785 000; $970 000 ). Би Би Си се обади на Таз-Зорб за коментар.

Г-жа Пиърс, която работи за WorkSafe, сподели, че обвиняванията настояват, че операторът на надуваемия палат „ не е спазил задължението за здраве и сигурност по метод, който излага деца в риск от гибел или съществено пострадване “.

Цитиран от Guardian, един от родителите на жертвите сподели, че тя към момента желае отговори за присъединяване на учебното заведение.

Майката на Зейн, Джорджина Гардам, сподели, че се радва, че компанията е била упрекната, само че добави: „ Все още желая отговори по отношение на присъединяване на учебното заведение в нещастието. "

Г-жа Гардам сподели също, че чака с неспокойствие " да чуе резултата от наказателното произвеждане и последващото коронарно следствие ".

По-широко следствие на злополуката беше отсрочена до привършване на следствието на WorkSafe.

Повече за тази история

Публикувано на 20 декември 2021 година Публикувано преди 1 час Публикувано преди 9 часа
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР