Финтек компаниите, които предлагат хибридни финансово-технологични услуги, са успели да

...
Финтек компаниите, които предлагат хибридни финансово-технологични услуги, са успели да
Коментари Харесай

Финтек компаниите си върнаха интереса на инвеститорите, привлякоха $3.8 млрд. през тримесечието

Финтек фирмите, които оферират хибридни финансово-технологични услуги, са съумели да си върнат интереса на вложителите и да привлекат вложения за крупната сума от 3,8 милиарда $ през второто тримесечие на 2020 година, демонстрира изследване на Buy Shares.co.uk.

Според данните, най-голяма финансова поддръжка си е осигурила компанията за обработка на електронни заплащания Stripe, която е получила от вложители 850 млн. $. На второ място е платформата за пазаруване на акции без комисионна Robinhood, чийто съосновател е българинът, израснал в Съединени американски щати Влад Тенев – 430 млн. $ по време на интервала април-юни. Vero Technologies, приложение за отдалечено отдаване чартърен на парцели, е привлякло 241 млн. $, по-късно се подреждат компанията за здравни застраховки Oscar с 225 млн. $ и Carta – компания за ръководство на парцели с 210 млн. $. Най-големите пет компании съставляват дял от над 50% от общата сума на привлечените в интервала средства. В топ 10 още влизат Fundbox, Airwallex, Chechout.com, Marqeta и Brex.

По време на второто тримесечие финтек фирмите се показаха доста мощно на фондовия пазар. Пазарната капитализация на PayPal набъбна от 132 милиарда на 204 милиарда, до момента в който тази на платформата за опосредствена търговия Shopify изригна от 45 милиарда на 114 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР