Финската креативна агенция hasan & partners създаде колаборация с модната

...
Финската креативна агенция hasan & partners създаде колаборация с модната
Коментари Харесай

Провокативно! Създадоха модна колекция за бременни... деца

Финската изобретателна организация hasan & partners сътвори колаборация с стилната дизайнерка Паола Сухонен, с цел да започва акцията “Дрехи за 12-годишни бременни “. Кампанията има за цел да обърне погледа на света към казуса с детската бременност, който се демонстрира все по-често в разрастващите се страни. Инициативата цели събирането на средства, които да подари на организацията за правата на децата Plan International.

Колекцията “Hamptons” на Паола Сухонен включва дръзки цветове, които притеглят вниманието от пръв взор в композиция с игриви принтове, които се срещат постоянно в детските дрешки. Идеята е контрастът с нормалните облекла за бременни да впечатлява от пръв взор. Колекцията е показана от дребната Фрида, която е на 12 години и се чака да роди напълно скоро. Сесията е снимана от известната фотографка Мийри Коутаниеми.

Инициативата е промотирана от филм, който се популяризира в онлайн пространството. Той демонстрира група деца, които играят щастливо и нехайно под слънчевите лъчи, в цялостен контрастност с дребната бременна Фрида, позираща с модел от сбирката.



“Създаването на сбирка дрехи за бременни деца е противоестествено и смущаващо, тъкмо това е концепцията, която влагаме”, разяснява Ану Ньемонен от hasan&partners, който се грижи за реализирането на акцията от нейното пораждане. “Дрехите показват шокиращата истина за 7 милиона деца, които забременяват всяка година. Това е сбирка, която не би трябвало да съществува и която, преди всичко, не би трябвало да има приложение. Докато потресаващата статистика среща действителността всеки ден, равносметката демонстрира, че тези момиченца попадат под минимума на академичното и обществено равнище по отношение на връстниците си.

Фрида получава поддръжка от фамилията си, само че доста от тези деца нямат същия шанс. Моралното занемаряване на дете от неговото семейство постоянно може да бъде сериозен фактор в общественото му отчуждение в такава деликатна обстановка. Като доста девойки със същия проблем, Фрида ще прекара много време отвън учебно заведение, което ще направи наваксването с уроците и постигането на задачата да стане здравна сестра още по-голямо тестване за нея. “Да забременея беше просто неточност и в този момент животът ми е унищожен. Не мога да отивам на учебно заведение или да играя с приятелите си “, признава Фрида “Ще бъда щастлива, в случай че фотосите оказват помощ на други девойки. “

Ева Анттила, Маркетинг шеф на Plan International Финландия споделя в свое изказване, че включването на провокативната и смела акция на организацията hasan & partners ще помогне за опознаването и оправянето с казуса по неконвенционален, само че ефикасен метод. Дизайнерката Сухонен разказва сбирката като ненужна и нещо, което не би желала да продава. Тя се надява, че смущаващата идея ще съобщи вярно значимото си обръщение. “Кампанията събира в едно два доста наболели казуса – правата на децата и на дамите. Надявам се, че хората ще се разсънят и ще осъзнаят при какви условия живеят милиони девойки в разрастващите се страни. “

Целта на акцията е да употребява формата и визията на посланията, с които борави модата, с цел да илюстрира тази ужасяваща и тъжна действителност. За да има повече деца, които да изживяват детството си такова, каквото то би трябвало да бъде. За да схващат възрастните какъв брой чувствителни и безпомощни са децата. За да ги пазят. За правата на децата и дамите.

Източник: seen.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР