Финландското правителство заяви, че възнамерява да направи промени в законодателството,

...
Финландското правителство заяви, че възнамерява да направи промени в законодателството,
Коментари Харесай

Финландия планира заграждения на границата си с Русия

Финландското държавно управление съобщи, че има намерение да направи промени в законодателството, с цел да разреши издигането на заграждения на източната граница с Русия - ход, ориентиран към усилване на подготвеността за противопоставяне на хибридни закани след съветското навлизане в Украйна, съобщи Ройтерс.

Финландия, която в този момент кандидатства за участие в НАТО, в предишното е водила войни с Русия. В момента обаче гористата граница сред двете страни, дълга 1300 километра, е маркирана в по-голямата си част единствено със знаци и други обозначения.

Правителството в Хелзинки бърза да укрепи граничната сигурност, страхувайки се, че Русия може да се опита да окаже напън върху Финландия, като изпрати към границите ѝ претенденти за леговище. Европейският съюз упрекна Беларус за сходни дейности в края на предходната година, когато стотици мигранти от Близкия изток, Афганистан и Африка бяха блокирани на полската граница.

Предвижданите от държавното управление законодателни промени включват предложение, което да разреши приемането на молби за даване на леговище да бъде съсредоточено единствено на съответни места за влизане. Съгласно актуалните правила в Европейски Съюз мигрантите имат право да аплайват за леговище на всяка точка на влизане в страна членка на общността.

Промените също по този начин биха разрешили издигането на заграждения, както и построяването на нови пътища, с цел да се улесни патрулирането по границата от финландска страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР