Финландското правителство ще удължи затварянето на пропускателните пунктове на границата

...
Финландското правителство ще удължи затварянето на пропускателните пунктове на границата
Коментари Харесай

Финландия остава границата с Русия затворена до 14 април

Финландското държавно управление ще удължи затварянето на пропускателните пунктове на границата с Русия до 14 април, заяви вътрешното министерство на страната, представено от Ройтерс.

Финландия затвори източната си граница с Русия в края на предходната година на фона на възходящ брой мигранти с нередовни документи от страни, в това число Сирия и Сомалия. Хелзинки упрекна Москва, че насочва мигранти към границата, изказване, което Кремъл отхвърли.

Финландските управляващи разполагат с доказателства, които демонстрират, че повече мигранти ще дойдат от Русия, в случай че държавното управление приключи затварянето, сподели вътрешното министерство в четвъртък.

" Има най-малко стотици, само че евентуално хиляди мигранти покрай съветската страна на границата, които чакат опция да продължат пътуването си към Финландия ", сподели вътрешният министър Мари Рантанен в изказване.

Общо 1323 търсещи леговище са пристигнали във Финландия от Русия сред август и декември предходната година, съгласно финландските гранични управляващи.

Имиграционните управляващи на Финландия през януари споделиха на Ройтерс, че не са съумели да намерят към 160 от мигрантите и че те евентуално са траяли към друга европейска страна.

Руското външно министерство разгласи в края на януари, че приключва трансграничното съглашение сред Москва и Хелзинки. Рязката стъпка последва финландските обвинявания, че Русия подклажда мигрантска рецесия на общата им граница.

През декември Хелзинки упрекна Москва, че провокира миграционна рецесия, като насочва търсещите леговище до границата и им разрешава да влязат на нейна територия без годни документи за пътешестване, обвиняване, което Русия отхвърли, заявявайки, че решението е " недвусмислено провокативно и е явно в сходство с опитите с цел да влошим още повече нашите връзки ".

Същия месец президентът Владимир Путин сподели на съветската държавна телевизия, че " ще има проблеми с Финландия " и упрекна НАТО, че " въвлича " Хелзинки в алианса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР