Финландският премиер Сана Марин е освободена от отговорност за неправомерно

...
Финландският премиер Сана Марин е освободена от отговорност за неправомерно
Коментари Харесай

Сана Марин е оправдана за частните партита

Финландският министър председател Сана Марин е освободена от отговорност за непозволено държание, откакто през лятото видеозаписи демонстрираха по какъв начин се забавлява на частни празненства, пиейки алкохол, заяви Би Би Си.

36-годишната Марин тогава се отбрани, откакто беше забелязана да танцува с другари и известни персони, че не прави нищо неправилно. Тя даже се подложи на тест за опиати, " с цел да се изчистят всевъзможни подозрения ", откакто се появиха такива подозрения. Резултатът от теста беше негативен.

Въпреки това са били подадени десетки тъжби от жители, в които се твърди, че държанието на Марин е подкопало " репутацията и сигурността " на Финландия.

След инспекция канцлерът на правораздаването Туомас Пойсти заяви на 4 ноември, че тя не е направила противозаконни дейности и няма причина да се подозира, че е пренебрегнала отговорностите си като министър-председател.

След като записите бяха оповестени Сана Марин сподели, че просто се е забавлявала с другари, както вършат всички хора.

" Аз съм човек. И аз също от време на време жадувам за наслада, светлина и развлечение ", добави тя.

Инцидентът накара доста дами да се разгласят в поддръжка на Марин. Стотици финландки разгласиха в в обществените мрежи видеоклипове, в които танцуват. Защити я даже някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хилъри Клинтън .

Сана Марин пое ръководството на Финландия през 2019 година, като стана най-младият настоящ министър-председател в света на 34-годишна възраст. Тя се счита за левичарка, която мощно се застъпва за обществената система на страната.
Ковид пандемията и съветската инвазия в Украйна белязаха първите години от нейното ръководство. Тя ръководеше кандидатурата на Финландия за присъединение към НАТО след увеличение на публичната поддръжка за участие в западния защитителен алианс в отговор на дейностите на Русия.

Очаква се Сана Марин да се причисли към други международни водачи на COP27 в Египет идната седмица.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР