Финландската ски федерация поиска от Международната федерация по ски (ФИС)

...
Финландската ски федерация поиска от Международната федерация по ски (ФИС)
Коментари Харесай

Финландската ски федерация поиска от ФИС да разследва инцидента между Болшунов и Мяки

Финландската ски федерация изиска от Международната федерация по ски (ФИС) да проверява случая сред руснака Александър Болшунов и финландеца Йони Мяки в неделното съревнование от Световната купа в Лахти. В последните метри на щафетата Мяки изпревари Болшунов, като водачът в класирането за Световната купа първо опита да го препъне, а откакто не съумя го изблъска в тил след пресичането на финалната линия.

Заради дейностите на Болшунов съветският тим беше дисквалифициран, а по-късно съветската федерация изпрати особено писмо до финландската, с цел да се извини за държанието на най-хубавия си играч. Болшунов обаче не получи в допълнение наказване и ще може да взе участие в идните стартове във Фалун, Швеция този уикенд.

" ФИС би трябвало да реши дали наложеното наказване на Александър Болшунов след надпреварата в Лахти дава отговор на разпоредбите и наредбите ", декларират от Финландската ски федерация.

" Получихме и приехме извинението на Руската ски федерация и Александър Болшунов за случилото се. Инциденти като този в неделя обаче нямат място в ските ", сподели Марку Хаапасалми, президент на Финландската ски асоциация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР