Финландската полиция твърди, че е предотвратила терористична атака срещу църква

...
Финландската полиция твърди, че е предотвратила терористична атака срещу църква
Коментари Харесай

Предотвратена е терористична атака в Хелзинки

Финландската полиция твърди, че е предотвратила терористична офанзива против черква в Хелзинки, оповестява Евронюз.

Предполага се, че плануваната цел за терористите е била Църквата Temppeliaukio (така наречената " Скална черква " ), известна туристическа атракция в сърцето на града, издигната в канара и на по-малко от километър от финландския парламент.

Хелзинкската полиция е изпратила няколко екипа за наблюдаване наоколо до по този начин наречената " Скална черква ", с цел да се опита да заловят обвинен в региона, макар че остава неразбираемо дали са осъществени арести.

Министърът на вътрешните работи на Финландия Паула Ришико съобщи: " Финландската работа за разузнаване в областта на сигурността (Supo) направи оценка, че опасността от тероризъм се е нараснала. Оценката от 2015 година демонстрира висок риск от един терористичен удар и ние в този момент повишихме общото равнище на опасност. Това значи, че до момента в който към този момент бяхме доста добре готови, в този момент сме още повече. "

Службата за разузнаване оповестява, че през последните месеци е открила по-сериозни закани, свързани с тероризъм във Финландия.

Скандинавската страна не е станала очевидец на набези в мащаба на други европейски страни, само че в Хелзинки нараства загрижеността след неотдавнашните произшествия в прилежаща Русия и Швеция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР