Финландската полиция е започнала предварително разследване срещу един от лидерите

...
Финландската полиция е започнала предварително разследване срещу един от лидерите
Коментари Харесай

Финландската полиция задържа отново руския националист Ян Петровски

Финландската полиция е почнала авансово следствие против един от водачите на по този начин наречената диверсионно-щурмова разследваща група (ДШРГ) " Русич ", руснакът Ян Петровски (известен още като Войислав Торден), оповестява финландската социална телевизия YLE.

В петък Върховният съд на Финландия отхвърли да екстрадира Петровски в Украйна, която го упреква във военни закононарушения през 2014-2015 година в Донецка и Луганска области.

Съдът не откри учредения за задържане и разпореди незабавното освобождение на Петровски, който е обвинен във военни закононарушения в Украйна.

YLE обаче оповестява, че сега Петровски е в център за краткотрайно задържане на финландската гранична защита. Според тази медия той е бил включен в санкционния лист на Европейски Съюз по отношение на закононарушения, осъществени в Украйна, само че е сменил името си и е съумял да влезе във Финландия с нови документи.

Според изданието заместник-главният прокурор на Финландия Юка Рапе може да реши да стартира цялостно следствие в идващите дни.

Финландските правоприлагащи органи ще прегледат предоставените от Украйна доказателства, които упрекват Петровски в тероризъм, пишат финландските медии.

Това следствие ще бъде казус, защото арестуваният не е финландски жител и възможните му закононарушения не са осъществени в страната. Такива следствия обаче са вероятни, в случай че се правят " в полза на следствието и правораздаването ", се споделя в обявата на YLE.

ДЩРГ " Русич " е едно от доброволческите подразделения, които водят война в Донбас от 2014 година на страната на проруските сили. " Русич " намерено декларират своите ултрадесни възгледи. Киев упреква " Русич " във военни закононарушения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР