Финландската компания Nokia се ребрандира за първи път от близо

...
Финландската компания Nokia се ребрандира за първи път от близо
Коментари Харесай

Nokia смени логото си за първи път от шест десетилетия

Финландската компания Nokia се ребрандира за първи път от близо 60 години.

Компанията показа ново лого и еднаквост на марката като част от тактиката си за увеличение на растежа в сферата, в която се развива през последното десетилетие - произвеждане на телекомуникационно съоръжение, само че не и на мобилни телефони.



" Със остарялото лого ни свързваха със смарт телефоните, само че през днешния ден ние сме компания за бизнес технологии ", споделя основният изпълнителен шеф на Nokia Пека Лундмарк пред Reuters в навечерието на ревюто Mobile World Congress в Барселона.

В момента компанията се специализира в продажбите на хардуер и услуги за телекомуникационни оператори. Nokia възнамерява да се разраства и в областта на автоматизацията на заводи и в центрове за обработка на данни.

В края на 90-те години Nokia беше най-големият международен производител на мобилни телефони, само че една от аргументите компанията да тръгнe надолу беше подценяването на бъдещия взрив на смарт телефоните с операционни системи като Android и iOS. От 2014 година Nokia не се занимава с произвеждане на мобилни телефони, макар че от 2016 година устройства с ретро дизайн и техния бранд се продават от компанията HMD Global под лиценз.

Добре познатото лого с белите плътни букви на тъмносин декор към този момент остава в историята. Новата визия трансформира шрифта с минималистични и по-остри форми, а цветовата гама влиза в нов набор с неоново зелено и пурпурно.

Последната огромна смяна в логото на Nokia датира от 1966 година, когато кръглият дизайн е сменен с отличителния надпис с името на компанията. Следващите вариации на знака постоянно запазваха шрифта - до смяната от 2023.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР