Финландия забранява на неваксинирани пътници да влизат в страната, за

...
Финландия забранява на неваксинирани пътници да влизат в страната, за
Коментари Харесай

Финландия забранява влизането в страната на неваксинирани пътници

Финландия не разрешава на неимунизирани пасажери да влизат в страната, с цел да се пребори с новия вид Омикрон, заяви Агенция Франс Прес.

Финландия разгласи, че ще блокира влизането на задгранични пасажери, които не са имунизирани против Covid-19, защото ускорява битката си против мощно мутиралия вид на вируса Омикрон.

Вече ще се позволява влизането единствено на задгранични пасажери с негативен тест за Covid-19, които могат да потвърдят цялостна имунизация или прекарана зараза, заяви Министерството на вътрешните работи след съвещание на държавното управление.

Говорител на граничната защита удостовери, че неимунизираните чужденци ще бъдат връщани, в случай че не са в листата с изключения, който включва пребиваващи във Финландия, служащи от първа нужда и дипломати.

Мярката визира и жителите на Европейски Съюз.

" Независимо от произхода на задграничния жител, всеки би трябвало да показа документ за имунизация и негативен тест с отминалост по-малка от 48 часа ", съобщи Томи Кивенджури от граничната защита.

Мярката влезе в действие в 14 ч. по Гринуич през днешния ден и последва седмици на стягане на граничните ограничения в целия Европейски съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР