Финландия забрани на руски граждани с туристически визи да влизат

...
Финландия забрани на руски граждани с туристически визи да влизат
Коментари Харесай

Финландия затвори границата си за руски туристи 


Финландия забрани на съветски жители с туристически визи да влизат в страната от 30 септември, затваряйки маршрута към Европейския съюз за руснаци, опитващи се да избягат от военна готовност, оповестена предходната седмица от президента Владимир Путин.

С този ход Финландия се причисли към Полша и балтийските страни, които по-рано затвориха границите си за съветски туристи като част от глобите против Русия в отговор на нашествието ѝ в Украйна, почнала през февруари.

Финландският външен министър Пека Хаависто сподели, че решението има за цел да предотврати изцяло съветския туризъм към страната и обвързвания с него пренос.

Правителството оправда решението си, като цитира опасения за сигурността, свързани с войната, „ противозаконните “ референдуми, проведени от Русия в четири области на Украйна, както и течовете от газопроводите „ Северен поток “ в Балтийско море, определяни от Запада като бойкот.

Финландия към този момент беше понижила броя на визите, издавани на съветски жители до една десета от нормалния брой в символ на взаимност с Украйна. Въпреки това до момента тя осигуряваше един от последните леснодостъпни сухопътни направления до Европа за съветски притежатели на европейски визи за Шенгенската зона.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР