Финландия спечели бронзов медал на олимпийските игри в Пьонгчанг -

...
Финландия спечели бронзов медал на олимпийските игри в Пьонгчанг -
Коментари Харесай

Да вземеш медал отново - 20 години по-късно, на 44!

" Финландия завоюва бронзов орден на олимпийските игри в Пьонгчанг " - вест, която с нищо не би била любопитна. Ако погледнем обаче съставите на тази страна, то усещане прави едно име - Рийка Валила.

Хокеистката бе на своя четвърти толкоз огромен конгрес, а впечатляващото е, че и на първите Игри, на които взима присъединяване - в Нагано през 1998, и на актуалните в Южна Корея, тя печели орден - 20 години по-късно.

Валила се трансформира в най-възрастния медалист в хокея на олимпийски игри - на 44 години финландката още веднъж заслужи да бъде на почетната стълбичка.

Пътят до този триумф в Южна Корея обаче не е по никакъв начин елементарен. Началото е ужасащо: в първите си две срещи Съединени американски щати и Канада не записват победа, а означават единствено 2 гола. Третият и решителен мач против Независими спортисти от Русия е съвършен: погром с 5:1, а измежду разписалите се е и ветеранката Рийка. Единственият досега триумф се оказва задоволителен за класиране на четвъртфиналите, където шведките не съумяват да се опълчват и губят пагубно с 2:7. 44-годишната хокеистка отбелязва нови 2 попадения.

Силите не стигат на Финландия не стигат за битка за златото. Съединени американски щати демонстрират класа и се оправят с безапелационното 5:0, а в борбата за бронза въпреки всичко имат малко успокоение, печелейки още веднъж против Независими спортисти от Русия. В дуела за орден Рийка изиграва над 25 минути, като се отличава с положителни изяви.

Другите три участия на Рийка Валила са бронз в Нагано през 1998г., четвърто място в Солт Лейк Сити 4 години по-късно и пета позиция на Игрите в Сочи през 2014г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР