Финландия ще изпрати оръжия и боеприпаси за Украйна, заяви днес

...
Финландия ще изпрати оръжия и боеприпаси за Украйна, заяви днес
Коментари Харесай

Финландия и Норвегия ще изпратят оръжие на Украйна

Финландия ще изпрати оръжия и муниции за Украйна, съобщи през днешния ден министър председателят Сана Марин, с което страната трансформира политиката си, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1357
Доставката ще включва 2500 автомата, 150 000 патрона, 1500 противотанкови оръжия и 70 000 пакета с храна, добави министърът на защитата Анти Кайконен.

" Противотанковите оръжия могат да се употребяват за битка с бронирани транспортни средства ", съобщи Кайконен на конференция след съвещание на държавното управление.

Решението значи смяна в политиката на Финландия, която поддържа имидж на необвързана страна откогато през 1856 година Съветският съюз се отхвърли от военноморска база, която беше наел в южната част на Финландия след Втората международна война.

Кайконен загатна, че държавното управление ще се откаже от дългогодишната политика на Финландия да не доставя оръжия в зони на военни дейности, когато в неделя съобщи, че държавното управление обмисля да изпрати Украйна смъртоносни оръжия.

Стана известно, че оръжие на Украйна ще изпрати и Норвегия, се споделя в изказване от през днешния ден на държавното управление. С това тя става следващата европейска страна, която прави това след нахлуването на Русия.

Решението анулира норвежката политика, прилагана от 50-те години на предишния век, да не се изпращат оръжия на страни отвън НАТО, които са във война или са изложени на риск от въоръжен спор.

Осло ще подари до 2000 противотанков гранатомета М-72, уточни в изказване държавното управление.

" Норвегия има прецизна политика по отношение на износа на военно съоръжение, само че Украйна в този момент е изправена пред изключителни условия ", съобщи министър председателят Юнас Гар Стьоре.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1357  Москва осъди решението на Германия да изпрати оръжие на Украйна Москва осъди решението на Германия да изпрати оръжие на Украйна  Международният углавен съд ще проверява закононарушения, осъществени по време на съветската инвазия против Украйна Международният углавен съд ще проверява закононарушения, осъществени по време на съветската инвазия против Украйна  Сирени звучат в Киев. Нови детонации оттекват край града Сирени звучат в Киев. Нови детонации оттекват край града
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР