Финландия премахна повечето страни членки от зеления списък за пътуване,

...
Финландия премахна повечето страни членки от зеления списък за пътуване,
Коментари Харесай

Финландия с най-строгия граничен контрол в Европа заради коронавируса

Финландия отстрани множеството страни членки от " зеления лист за пътешестване ", като единствено идващи от шепа страни ще могат да влизат в страната без ограничавания , разгласи държавното управление, представено от Агенция Франс Прес.

По-твърдите правила, които са за попречване разпространяването на ковид, значат, че единствено хората от Италия, Унгария, Словакия, Естония и Литва ще могат да влизат в скандинавската страна без да потвърждават, че имат годна причина за пътешестване и да се самоизолират за две седмици.
 Финландия ограничи продажбата на парацетамол
Финландия ограничи продажбата на парацетамол

Специалните ограничения влизат в действие неотложно и ще продължат до януари 2021

Пристигащите от няколко страни отвън Европейски Съюз, в това число Грузия, Руанда и Южна Корея, ще продължат свободно да влизат съгласно новите ограничения , които ще влязат в действие през идващия понеделник.

" Граничната политика на Финландия е най-строгата в Европейски Съюз, тъй като желаеме да запазим релативно добра вирусна обстановка във Финландия ", разгласи вътрешният министър Мария Охисало на конференция.
 Финландия отваря границите си за туристи от 17 европейски страни, не и за България
Финландия отваря границите си за туристи от 17 европейски страни, не и за България

За редица страни, в това число България, граничните ограничавания са удължени до 11 август

От юни държавното управление заяви, че ще пуска идващи от страни с по-малко от 8 нови случая на ковид на 100 000 души през последните две седмици, въпреки че управляващите в този момент направиха изключение за страни с под 10 случая.

Въпреки че това ограниченията на Финландия са надалеч по-стриктни от на съседите си, Норвегия пуска от страни, където има до 20 нови случая на 100 000 души.

Финландия е една от страните в Европа с минимум случаи на ковид, като последните две седмици записва единствено 5,3 случая на 100 000 души, макар че броят им се усилва.

Охисало също разгласи, че рестрикциите на сухопътните граници на Финландия с Швеция и Норвегия ще бъдат разхлабени, с цел да се разреши на жители от двете страни на границата по-лесно да извършват ежедневните си задания.

По време на среща на кабинета министрите също разискаха възбрана на полетите от северномакедонската столица Скопие поради висок брой на инфектираните , сподели транспортният министър Тимо Харака.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР