Финландия не планира да води политически дискусии с Русия относно

...
Финландия не планира да води политически дискусии с Русия относно
Коментари Харесай

Финландия не планира да води политически дискусии с Русия заради ситуацията на границата

Финландия не възнамерява да води политически полемики с Русия по отношение на обстановката по границата, само че е подготвена да разиска този проблем на дипломатическо равнище. Това заяви финландският министър председател Петери Орпо, представен от портала Yle.

" Ние сме подготвени за полемика на дипломатическо равнище. Откакто [руската военна защита започна], не е имало политически полемики с Русия ", означи той.

В нощта на 18 ноември Финландия затвори четири гранични контролно-пропускателни пункта на границата с Руската федерация (Ваалимаа, Нуйямаа, Иматра и Ниирала) до 18 февруари 2024 година заради напора на „ жители на трети страни “. На 22 ноември финландското държавно управление реши да затвори три от останалите четири контролно-пропускателни пункта на границата с Руската федерация до 23 декември 2023 година, като остави отворен единствено „ Рая-Йоосеппи “ („ Лота “ от съветска страна). Републиканските управляващи обаче не изключиха цялостното затваряне на контролно-пропускателните пунктове на руско-финландската граница, в случай че преценяват, че потокът от незаконни мигранти не е спрял.

По-рано финландският дипломат в Москва Анти Хелантера осведоми съветското външно министерство за решението на страната да затвори граничните контролно-пропускателни пунктове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР