Финландия на НАТО на своя територия след присъединяването си към

...
Финландия на НАТО на своя територия след присъединяването си към
Коментари Харесай

Финландия нито иска, нито НАТО ѝ предлага ядрени оръжия

Финландия на НАТО на своя територия след присъединението си към Алианса . Това съобщи на конференция външният министър на страната Пека Хаависто, представен от ТАСС.

" Осъзнаваме, че НАТО е съюз, който има нуклеарни оръжия, само че те са под контрола на Съединените щати , които не желаят да ги популяризират другаде ", уточни той и акцентира: " Ние не желаеме нуклеарни оръжия и никой не ни предлага такива " .

Според Хаависто сега е " прекомерно рано да се вършат прибързани изводи за това по какъв начин подготвителните действия на финландската войска и нейното присъединяване в интернационалните интервенции ще се развият след присъединението на страната към НАТО ", само че може да се допусна, че Хелзинки ще предприеме по-активна роля в интернационалните начинания след присъединението си към Алианса.
 Швеция размишления - може и да разположи нуклеарни оръжия на своя територия
Швеция размишления - може и да разположи нуклеарни оръжия на своя територия

След като страната стане член на НАТО

По-рано през днешния ден финландското държавно управление внесе в Народното събрание законопроект за участието на страната в НАТО.

През май Швеция и Финландия в отговор на съветската инвазия в Украйна, само че, която ги упреква, че поддържат и укриват кюрдски бойци и други групи, които Анкара счита за терористи.

През юни Швеция и Финландия, вследствие на който Анкара подвигна ветото върху техните кандидатури за присъединение към трансатлантическия съюз за сигурност.

В началото на юли външните министри на Финландия и Швеция, както и посланиците на 30 страни членки на НАТО подписаха протоколи за присъединението на двете северни страни. Хелзинки и Стокхолм ще се причислят към Алианса, откакто всички негови членове ратифицират документите.
 Русия изключва безядрен статут на Прибалтика с Швеция и Финландия в НАТО
Русия изключва безядрен статут на Прибалтика с Швеция и Финландия в НАТО

Предупреждение на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР