Финландия и Турция не са обсъждали екстрадирането на конкретни лица

...
Финландия и Турция не са обсъждали екстрадирането на конкретни лица
Коментари Харесай

Финландия и Турция не са обсъждали екстрадиция на хора по време на преговорите за членство в НАТО

Финландия и Турция не са обсъждали изгонването на съответни лица или групи хора по време на договарянията на срещата на върха на НАТО в Мадрид тази седмица. Това съобщи финландският външен министър Пека Хаависто, оповестява организация Ройтерс.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели в четвъртък, че Финландия и Швеция би трябвало да спазят обещанията за изгонване, дадени по време на договарянията, или ратификацията на участието на скандинавските народи в НАТО няма да бъде изпратена до турския парламент.

Вследствие на нашествието на Кремъл в Украйна прилежащата на Русия Финландия побърза да кандидатства за участие в западния боен съюз, за ​​да увеличи сигурността си, което накара Швеция да се откаже от десетилетия да не се причисли военно.

Но поради това, което тя назова поддръжка за кюрдските бойци и други, които счита за терористи, както и поради оръжейното ембарго и неизпълнените претенции за екстрадиция на кюрдски фигури, основани в двете страни.

" Съгласихме се, че в този момент имаме подписан текст и всичко, което сме подписали, е в текста ", сподели Хаависто на конференция в Хелзинки, имайки поради телефонен диалог с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу в четвъртък.
 Швеция и Финландия влизат в НАТО! Турция смъкна ветото
Швеция и Финландия влизат в НАТО! Турция смъкна ветото

Пробив на форума на Алианса в Мадрид

В Мадрид не сме обсъждали никакви хора и описи с Турция, добави той.

След четири часа диалози в Мадрид във вторник, Турция, Финландия и Швеция подписаха взаимен меморандум по отношение на ограниченията за сигурност в подмяна на Турция да вдигне ветото си върху участието им в НАТО, наложено от Анкара през май заради опасенията си за тероризъм.

В подписания меморандум не са посочени лица за екстрадиция.

Оттогава Финландия и Швеция обявиха, че ще продължат да следват локалното и интернационалното законодателство при своите екстрадиции и че процесът ще зависи от информацията, получена от Турция.
 Турция отново ще изиска екстрадиция на терористи от Швеция и Финландия
Турция отново ще изиска екстрадиция на терористи от Швеция и Финландия

След като Анкара смъкна ветото за участието им в НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР