Финансовото министерство е възприело много от исканията, които са били

...
Финансовото министерство е възприело много от исканията, които са били
Коментари Харесай

2 увеличения на заплатите в ГДИН и ГДО с новия бюджет

Финансовото министерство е възприело доста от настояванията , които са били сложени от синдикатите в системите на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ /ГДИН/ и Главна дирекция „ Охрана “ /ГДО/ и те са отразени в Бюджет 2023 година , сподели заместник-правосъдният министър Емил Дечев по време на среща през днешния ден с представители на Съюз на синдикални организации в системата на Министерството на правораздаването /МП/, Синдикат на чиновниците на пандизите в България, Синдикат „ Охрана “, Синдикат на пенитенциарните чиновници, Синдикат на чиновниците в Министерство на правосъдието и Синдикат на чиновниците в ГДИН. Присъствали са и ръководителите на двете основни дирекции – основните комисари Ивайло Йорданов и Георги Жеков.

На срещата е било посочено, че считано от 1 август възнагражденията на работещите в ГДИН и ГДО се усилват с 10% , както и със сумата от 175 лв. . Увеличението е за чиновниците по Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за държавния чиновник.

Поставени са били въпроси за неравномерните покачване през годините за надзорно-охранителния състав и обществени инспектори, психолози, юрисконсулти в системата на ГДИН, както и за спомагателните хонорари за реализирани резултати. Те ще бъдат предадени на министър Славов за възможни диалози с министъра на финансите Асен Василев. Зам.-министър Дечев е напомнил, че приоритет на кабинета е постигането на 3% недостиг с оглед бъдещото ни влизане в еврозоната.

„ Не планираме преразглеждане на прелюдия 12-часов заменен режим на работа в местата за отнемане от независимост “ , безапелационен бе отрасловият зам.-министър на правораздаването, припомняки за дългогодишните рекомендации и настоявания на Комитета против изтезанията на съдебна експертиза в тази връзка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР